Social

Centru pentru victimele violenței domestice, deschis la Cluj! Vor primi consiliere psihologică și juridică

Un centru destinat victimelor violenței domestice a fost deschis la Cluj și este pe deplin funcțional. Există și un cabinet de consiliere vocațională și grup de suport pentru victime.

Centru pentru victimele violenței domestice, deschis la Cluj / Foto: pixabay.com Centru pentru victimele violenței domestice, deschis la Cluj / Foto: pixabay.com

 

 


La Cluj a devenit pe deplin funcțional un centru destinat victimelor violenței domestice.

 


Acesta a fost înființat și operaționalizat în cadrul proiectului european „VENUS - împreună pentru o viață în siguranță!” destinat combaterii acestei forme de violență prin crearea unei rețele naționale inovative integrate de locuințe protejate.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„Începând de astăzi victimele violenței domestice pot apela cu încredere la specialiștii D.G.A.S.C.P. Cluj întrucât spațiul pus la dispoziție de către Consiliul Județean este pregătit pentru a le primi și a le oferi atât găzduire cât și celelalte servicii sociale conexe de care au absolută nevoie: consiliere psihologică și juridică, ajutor pentru integrarea pe piața muncii etc”, Alin Tișe, președintele CJ Cluj.


Locuința protejată, destinată unui număr de 6 victime

În cadrul acestei locuințe protejate, a cărei locație este, din motive evidente, secretă, a fost înființat un serviciu social complex, dotat cu un cabinet de consiliere vocațională și grup de suport pentru victime.

Spațiul este destinat unui număr de șase victime ale violenței domestice, perioada de găzduire fiind de până la un an.


Pentru a accesa serviciile oferite în cadrul locuinței protejate persoanele trebuie să aibă calitatea de victimă a violenței domestice în formele prevăzute de lege și în legătură cu toate tipurile de relații familiale/sociale/parteneriale, de rudenie/afinitate, pe care victima le are cu celelalte persoane.

CITEȘTE ȘI:

Cifre ÎNGRIJORĂTOARE. 1 din 2 copii este victima VIOLENȚEI domestice în familie

Primul centru metropolitan pentru victimele violenței domestice din România, înființat la Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter