Educație

Peste 4.000 de elevi din Cluj vor susține simularea județeană a Examenului Național de Bacalaureat

În județul Cluj, peste 4 mii de elevi ai claselor a XII-a/a XIII-a vor susține, începând de marți, 7 februarie, simularea județeană a Examenului Național de Bacalaureat 2023, organizată la decizia Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

În Cluj începe simularea județeană a Examenului Național de Bacalaureat/ captură foto: Depositphotos.com În Cluj începe simularea județeană a Examenului Național de Bacalaureat/ captură foto: Depositphotos.com

 

 


Simularea județeană a examenului național de Bacalaureat, la nivelul județului Cluj, începe marți, 7 februarie 2023, cu proba scrisă la Limba și literatura română. 

 


Miercuri, 8 februarie 2023, va avea loc proba obligatorie a profilului, urmată de proba la alegere a profilului și a specializării care se se va desfășura Joi, 9 februarie 2023

Vineri, 10 februarie 2023, elevii claselor a XII-a, care studiază în limba minorităților naționale vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă


Simularea județeană a probelor scrise în cadrul examenului național de Bacalaureat 2023, pentru cei 4.208 elevi se desfășoară în 66 de unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj, dintre care 2.680 de elevi provin din unități de învățământ preuniversitar din municipiul Cluj-Napoca. 

Evaluarea lucrărilor se realizează la nivelul unității de proveniență a elevilor, în perioada 7-13 februarie 2023.


Probele încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.

Timpul alocat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de clasă în care se vor susține probele scrise din cadrul simulării județene a examenului național de Bacalaureat 2023 sunt dotate cu sisteme de supraveghere video și audio.


Rezultatele obținute la simularea județeană nu se contestă, nu vor fi publice și nu vor fi afișate, informează Inspectoratul Școlar Județean Cluj, potrivit prevederile comunicate unităților de învățământ preuniversitar, privind organizarea și desfășurarea simulării județene a probelor scrise.

La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele pot fi trecute în catalog. 

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, simularea pentru Evaluarea Națională 2023 are loc în perioada 20-22 martie, iar cea pentru examenul de Bacalaureat 2023 va fi organizată între 27 martie și 30 martie.

FOTO: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Se apropie simulările. 5.801 elevi clujeni încep probele la simularea pentru Evaluarea Națională de miercuri

Simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat au loc în martie

abonare newsletter