Educație

UBB va avea o Catedră în domeniul schimbărilor climatice și dezvoltării durabile, printr-un parteneriat UNESCO

Facultatea de Știința și Ingineria Mediului din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va avea, începând de anul viitor, o Catedră UNESCO în domeniul schimbărilor climatice și dezvoltării durabile.

Universitatea Babeș-Bolyai/ captură foto Universitatea Babeș-Bolyai Facebook.com Universitatea Babeș-Bolyai/ captură foto Universitatea Babeș-Bolyai Facebook.com

 

 


O Catedră UNESCO se decide în urma unei analize/selecții de către UNESCO, prin care o instituție academică și UNESCO decid să realizeze un parteneriat pentru a genera cunoaștere și practică avansată în domenii strategice de interes comun, arată reprezentanții Universității Babeș-Bolyai. 

 


Monitorulcj.ro semnala recent că Primăria a eliberat autorizația de construire pentru centrul UBB privind proiectul „Dezvoltarea infrastructurii Actriss-UBB cu scopul de a contribui la cercetarea pan-europeană privind compoziția atmosferei și schimbările climatice”.

Scopul catedrei este de a reuni activitățile educaționale, de cercetare avansată și de relații cu societatea, în domeniul schimbărilor climatice și în cel al dezvoltării durabile, pentru UBB și partenerii săi, potrivit unui anunț făcut de UBB.


„Probabil că miza majoră a civilizației umane acum este cea legată de schimbările climatice și de sustenabilitate. Dacă nu găsim soluțiile adecvate suntem la risc ca civilizație. Era absolut normal ca UBB, ca universitate globală, cu cercetare avansată în domeniu, să devină un actor relevant internațional, care caută soluții la această problemă”, a declarat rectorul Daniel David. 

Catedra, realizată în parteneriat cu UNESCO, include activități precum dezvoltarea de programe educaționale în aceste domenii, concentrarea eforturilor de cercetare în domeniu și acțiuni de implicare și conștientizare a mediului socio-economic, potrivit decanul facultății-gazdă, Nicoale Ajtai.

CITEȘTE ȘI:

UBB lansează un program de cercetare avansată în domeniul medical, care întărește domeniul sănătății în România. Daniel David: „UBB nu-și poate permite să nu aibă o componentă biomedicală”

Campus cu centre de cercetare, piață urbană, bază sportivă și cămin, construit de UBB în Lomb. Cum va arăta viitorul „hotspot” de cercetare și inovare? FOTO

Centru de cercetare UBB, dedicat schimbările climatice, la Cluj. Primăria a dat undă verde

abonare newsletter