Educație

Directoarea care a lăsat un fost lider al interlopilor din Turda să predea copiilor a fost DEMISĂ!

Directoarea Codruța Andreica, cea care l-a lăsat pe „Balibacea” (fost lider al interlopilor din Turda) să predea elevilor la Colegiul Național „Mihai Viteazul” a fost concediată.

Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Turda / Foto: Ionel Ignat - Google Maps Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Turda / Foto: Ionel Ignat - Google Maps

 

 


Fostul interlop din Turda Ovidiu Vancea, zis „Balibacea”, a ajuns profesor de matematică la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Turda.

 


Din acest motiv, directoarea Colegiului, Codruța Andreica, a fost demisă din funcție:

„În ședința Consiliului de Administrație al I.Ș.J. Cluj, din data de 5 decembrie 2022, a fost discutat Raportul misiunii de audit, efectuat de către I.Ș.J. Cluj la Colegiul Național Mihai Viteazul, Turda, pentru verificarea legalității propunerii de demitere a directorului Colegiului Național Mihai Viteazul, Turda, doamna Codruța Andreica, de către Consiliul profesoral al unității, propunere transmisă Inspectoratului Școlar Județean Cluj, prin adresa înregistrată cu nr. 1447/10.11.2022, la registratura I.Ș.J. Cluj.


În urma intervievării echipei manageriale, a cadrelor didactice, a personalului didactic auxiliar și nedidactic, precum și a verificării de documente la nivelul unității, a fost redactat Raportul misiuni de audit care conține o serie de constatări și recomandări”, informează Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Proteste al profesorilor și elevilor

Imediat după ce s-a aflat vestea, că fostul interlop predă la colegiul respectiv, profesorii au intrat în grevă japoneză pentru a atrage atenția asupra problemelor care există.


Ulterior, la protest s-au alăturat și elevii, iar părinții și-au exprimat și ei îngrijorarea:

„În ultima perioadă, fără să se aștepte finalizarea Raportului misiunii de audit, conflictul dintre o parte a membrilor Consiliului Profesoral și directorul unității s-a acutizat, conflictul fiind preluat și amplificat în presă, pe fondul acțiunilor de protest desfășurate de către profesori ai unității, la care s-au solidarizat și elevi ai școlii.


Părinții, de asemenea, au trimis Inspectoratului Școlar Județean Cluj o solicitare de demitere a directorului unității, generându-se astfel o situație conflictuală fără precedent care aduce serioase prejudicii de imagine școlii. Singura modalitate de a pune capăt acestei situații este eliberarea din funcție a directorului unității, în baza prerogativelor Consiliului de Administrație al I.Ș.J. Cluj”, a mai transmis IȘJ Cluj.

Decizia de demitere a directoarei a fost votată în unanimitate de către membrii Consiliului de Administrație al I.Ș.J. Cluj.

Până la numirea unui alt director, prin detașare în interesul învățământului, s-a propus și s-a votat delegarea sarcinilor directorului către directorul adjunct al unității, Florin Potoră.

CITEȘTE ȘI:

Zeci de elevi au protestat la Colegiul Național „Mihai Viteazu” Turda, după ce un fost interlop a predat matematica. VIDEO

Consiliul Elevilor Cluj cere demisia directoarei care a angajat un fost interlop să predea copiilor: „Situația, luată cu superficialitate!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter