Educație

Interlopul Balibacea predă „pe șest” matematica la un colegiu din Turda. Nu are contract, nu l-a întâlnit pe directorul școlii, nu are acte!

Fostul lider al lumii interlope din Turda, Ovidiu Vancea zis „Balibacea” a ajuns profesor e matematică la Colegiul Național „Mihai Viteazu” din Turda. Profesorii au intrat, joi, în grevă japoneză pentru a atrage atenția asupra problemelor care există.

Ovidiu Vancea la catedră. Sursă foto stiridecluj.ro Ovidiu Vancea la catedră. Sursă foto stiridecluj.ro

 

Inspectoratul Școlar Județean Cluj susține că Ovidiu Vancea „nu a fost și nu este professor” al Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Turda.


„Având în vedere faptul că un profesor de matematică al unității se află în concediu medical, domnul Ovidiu Vancea și-a exprimat indirect, printr-un profesor al colegiului, disponibilitatea de a suplini profesorul de matematică aflat temporar în concediu medical, însă nu a fost încheiat niciun contract de muncă cu acesta pe durată determinată. Încheierea unui contract de muncă, inclusiv pentru o perioadă determinată, presupune ca solicitantul să facă dovada unui cazier judiciar, să prezinte aviz psihologic și adeverință de la un cabinet de Medicina Muncii, din care să reiasă că este apt să predea în învățământ. Aceste documente nu au fost aduse în atenția conducerii unității, spre analiză, în consecință, nu se poate vorbi de existența unor relații de muncă între conducerea Colegiului și Ovidiu Vancea”, transmite ISJ Cluj.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj mai susține că „directorul instituției nu a avut nicio întrevedere, respectiv niciun dialog direct cu persoana asociată ca profesor de matematică al Colegiul Național «Mihai Viteazul» Turda, potrivit punctului de vedere comunicat Inspectoratului Școlar Județean Cluj de către directorul colegiului”.


În acest context, ne punem o întrebare de bun simt: oricine poate intra intr-o școala sa se pună la catedra și sa predea copiilor?!

CITEȘTE ȘI: „Balibacea”, fost interlop din Turda, profesor de matematică la Colegiul „Mihai Viteazu”. Profesorii au intrat în grevă

Pe Ovidiu Vancea „Balibacea” generațiile de părinți îl cunosc drept un lider al lumii interlope turdene. Acesta a fost condamnat la închisoare și a avut probleme penale de mai multe ori. Acesta a fost reţinut în anul 2010 alături de mai multe persoane pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave. Prejudiciul ar fi fost în jurul valorii de 700.000 de lei.


În 2012, Balibacea a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. Ultimele referiri din presă privitoare la acuzațiile la adresa sa datează din 2015, cu referire la o sentință a Curții de Apel Cluj prin care Ovidiu Vancea a primit 10 ani de închisoare, în 2013. 

CITEȘTE ȘI:

„Balibacea”, fost interlop din Turda, profesor de matematică la Colegiul „Mihai Viteazu”. Profesorii au intrat în grevă

Bătaie în curtea unei societăți comerciale din Turda! Două angajate s-au păruit în urma unor discuții aprinse

Un șofer de 85 de ani a LOVIT pe trecerea de pietoni două minore, în Turda. Victimele au ajuns la spital

Ultimele Stiri
abonare newsletter