Administrație

Care este stadiul lucrărilor la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu”? Investiție de peste 1,7 mil. euro. FOTO

Lucrările la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” din cartierul Mănăștur înaintează într-un ritm alert. Investiția totală se ridică la peste 1,7 milioane de euro.

Lucrările la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” din cartierul Mănăștur înaintează într-un ritm alert/ FOTO: Emil Boc/Facebook Lucrările la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” din cartierul Mănăștur înaintează într-un ritm alert/ FOTO: Emil Boc/Facebook

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vizitat, joi, lucrările de extindere de la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu”.

 


Investiția în noul corp de clădire a costat peste 1,7 mil. euro (8.582.475,46 lei cu T.V.A), iar stadiul de execuție este de 85%.

„Educație la nivel european: modernizare, reabilitare și un nou corp de clădire - cu 15 săli de clasă pentru 448 de elevi - la Școala Gimnazială «Iuliu Hațieganu». Investiție de peste 1,7 mil. euro în infrastructură școlară. 


Continuă lucrările de modernizare și reabilitare la Școala Gimnazială «Iuliu Hațieganu» din cartierul Mănăștur, proiect care cuprinde și construirea unui nou corp de clădire pentru extinderea capacității școlii cu 15 săli / 448 elevi. Astăzi am verificat stadiul lucrărilor la acest obiectiv de investiții. Contractorii sunt în prelungire de termen, iar în acest moment sunt în grafic de finalizare până la sfârșitul anului. Stadiu lucrări: 85%.

Pe lângă sălile de clasă, noul corp de clădire (regim de înălțime de P+2E+Er+Etehnic) include și o bibliotecă dotată cu sală de lectură, o sală multifuncțională, spații de birouri pentru cadre didactice, grupuri sanitare și spații de depozitare. 


De asemenea, a fost instalat un ascensor pentru a crește accesibilitatea persoanelor cu dizabilități și un grup sanitar dedicat, astfel încât acestea să aibă parte de un proces educațional incluziv și de calitate. 

La această școală se realizează și lucrări de reabilitare termică prin anvelopare, sistemul termoizolant fiind unul modern și eficient din punct de vedere energetic”, a transmis Emil Boc.


Probleme cu spațiul la Școala „Iuliu Hațieganu”

Timp de câțiva ani, elevii Școlii Gimnaziale „Iuliu Hațieganu” din cartierul Mănăștur au mers la școală pe schimburi pentru că sediul unității de învățământ era mult prea mic raportat la numărul de elevi.  Începând cu septembrie 2019, cele zece clase de elevi care mergeau la școală după-masa urmau să fie mutate în clădirea Colegiul „Edmond Nicolau” din același cartier.

Părinţii celor care învaţă la Şcoala Iuliu Haţieganu Cluj-Napoca din cartierul Mănăştur au venit de nenumărate ori în anul 2017 la şedinţele de Consiliu Local şi au cerut „urgentarea rezolvării situaţiei spaţiului” în care se desfăşoară activitatea şcolară a 39 de clase, cu o medie de 28 elevi/clasă, totalizând 1100 de elevi în numai 24 de săli de clasă.

 

CITEȘTE ȘI:

Părinţii şi copiii de la Şcoala Iuliu Haţieganu, “duşi cu zăhărelul” şi în acest an. Elevii rămân fără sediu nou

În sfârșit! Școala Iuliu Hațieganu se extinde. Investiția costă peste 7,2 milioane de lei

Ultimele Stiri
abonare newsletter