Educație

Mesajul ministrului Educației, la începutul anului școlar: „Să eliminăm presiunea inutilă generată de goana după note”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus că îşi doreşte eliminarea „goanei după note” în școli și că schimbările mari în educație vor avea loc abia de anul viitor. Declarațiile au fost făcute la Colegiul Sfântul Sava din București, unde ministrul a participat la deschiderea noului an școlar.

Sorin Cîmpeanu, ministrul educației. Foto Facebook Sorin Cîmpeanu, ministrul educației. Foto Facebook

 

„Fiecare profesor ştie să-şi evalueze cel mai bine elevii, ritmic, pe parcursul întregului an şcolar, în aşa fel încât să fie eliminată acea presiune a notei, fără să eliminăm media generală la finalul fiecărui an de studiu. Să eliminăm acea presiune inutilă generată de goana după note, goana după note a elevilor, goana după note, din păcate, a multor părinţi care nu înţeleg că şcoala nu se face pentru notă”, a spus Câmpeanu. 


„Școala se face pentru ca ai lor copii să deprindă acele competenţe care îi vor ajuta să se dezvolte în viaţă conform propriilor aspiraţii de dezvoltare atât personală şi cât şi profesională pentru fiecare dintre acei copii care vor alege un domeniu”, a adăugat el. 

„Competenţele, aşteptările elevilor şi ceea ce au nevoie pentru a se dezvolta armonios în societatea viitorului” sunt lucrurile importante, a mai spus ministrul. „Se spune că sunt multe schimbări anul acesta. Dragi elevi, în ce vă privește, schimbările pentru voi sunt minime. Schimbările vor fi mari din septembrie anul viitor. Ne dorim să fie mari. Dorim să păstrăm tot ceea ce este bun și să adăugăm alte lucruri care să facă școala mai prietenoasă și să dea o flexibilitate. Nu suntem încă obișnuiți să fim atât de eficienți încât să împlinim așteptările voastre, ale elevilor și ale părinților”, le-a spus Cîmpeanu elevilor prezenți la festivitatea de deschidere a anului școlar.


„Lăsăm decizia mai mult în mâna profesorilor. Anul acesta, o singură noutate: pe lângă module, anul acesta veți avea o săptămână de vacanță, în octombrie, apoi vacanța de iarna, apoi, după modulul 3, vacanța din februarie”, a adăugat Cîmpeanu.

CITEȘTE ȘI:

Sorin Cîmpeanu dă vina pe structura anului școlar pentru calitatea scăzută a sistemului de învățământ. Psiholog UBB: „Nu există dovezi”

Școlile din județul Cluj, la un pas de a trece în online. Sorin Cîmpeanu: „Clujul va intra cu siguranţă de săptămâna viitoare în online”

Sorin Cîmpeanu: „Voi propune ca în localitățile cu rată de incidență MAI MICĂ de 3 la mie să NU SE ȚINĂ CONT de pragul de vaccinare”

abonare newsletter