Educație

Sorin Cîmpeanu: „Voi propune ca în localitățile cu rată de incidență MAI MICĂ de 3 la mie să NU SE ȚINĂ CONT de pragul de vaccinare”

În localitățile unde rata de infectare este sub 3 cazuri la mia de locuitori, cursurile se vor desfășura fizic indiferent de rata de vaccinare, este propunerea ministrului interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu.

 

 


Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat, la Digi24, că va propune ministerului Sănătății și CNSU să permite desfășurarea cursurilor cu prezență fizică în școlile din localitățile unde rata de infectare cu COVID-19 este sub 3 la mie, indiferent de rata de vaccinare din unitățile de învățământ.

Ministrul a precizat că va face propunerea către ministerul Sănătății și CNSU, dar în această săptămână școlile vor fi deschise după regulile stabilite (în unitățile de învățământ cu rata de vaccinare a personalului mai mare de 60% orele se desfășoară fizic)


„În măsura în care autoritățile sanitare sunt de acord, voi propune următorul lucru, în localitățile în care rata de incidență este mai mică de 3 la mie să se poată renunța la acest prag minim de vaccinare. În acest fel am putea da posibilitatea acelor localități din mediul rural unde nu sunt infectați, dar nici suficienți vaccinați să poată deschide școlile cu prezență fizică. Voi asuma această decizie în raport cu autoritățile sanitare.

Săptămâna asta lucrurile se desfășoară după regulile cunoscute. Nu pot să dau niciun orizont de timp, pentru că decizia trebuie analizată de către Ministerul Sănătății și apoi de către CNSU (...) Această propunere este o tranziție către normalitate, normalitatea este aceea în care toți copiii merg la școală sau la grădiniță”, a transmis Sorin Cîmpeanu.


Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, peste 2 milioane de elevi și preșcolari au început astăzi, 8 noiembrie, orele în format fizic.

CITEȘTE ȘI:

Școala cu prezență fizică se reia astăzi, dacă profesorii sunt VACCINAȚI. Elevii clujeni din aproape 50 de școli rămân în online

Ultimele Stiri
abonare newsletter