Educație

Rezultatele la BAC-ul de toamnă, publicate. Peste 34% dintre elevii clujeni au promovat

Miercuri, 31 august, au fost afișate rezultatele examenului național de Bacalaureat, sesiunea de toamnă. Rata de promovare la examen se situează la 32,5% pe țară, în timp de rata de promovare în județul Cluj este de 34,64%.

Rata de succes pentru promoția curentă, 2021 - 2022 este de 36,83 %/ Foto: depositphotos.com Rata de succes pentru promoția curentă, 2021 - 2022 este de 36,83 %/ Foto: depositphotos.com

 

 


În județul Cluj, rata de promovare a examenului naţional de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022, este de 34,64 %. Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

 


Din totalul celor 229 candidați promovați în această sesiune a examenului național de bacalaureat, 172 fac parte din promoţia curentă, iar 57 aparțin promoţiilor anterioare. Rata de succes pentru promoția curentă, 2021 - 2022 este de 36,83 %. În cazul promoțiilor anterioare, procentul candidaților promovați este de 29,38 %.

Reamintim faptul că pentru susținearea probelor scrise din cadrul examenului naţional de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022 s-au înscris 802 candidați. Din totalul celor înscrişi, 661 candidați s-au prezentat la aceste probe, 467 candidați din promoția curentă și 194 din promoţiile anterioare. În județul Cluj a fost eliminat pentru fraudă/ tentativă de fraudă un singur candidat. Acesta nu se va putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de bacalaureat. 


Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afișate astăzi, 31 august 2022, ora 12:00, în cele  patru centre de examen organizate la nivelul județului Cluj şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro

Eventualele contestații pot fi depuse astăzi, în centrele de examen, în intervalul orar 12:00–18:00 sau pot fi transmise prin mijloace electronice, pe adresele afișate la avizierele centrelor de examen, sens în care candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.


Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (perioada 1-2 septembrie 2022), vor fi comunicate sâmbătă, 3 septembrie 2022. 

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea, obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.


 

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Copiii revin săptămâna viitoare la școală. Peste 150 de școli din Cluj nu au autorizație ISU

Primele rezultate la Bacalaureatul de toamnă vor fi afișate miercuri. Cum se depun contestații?

Elev din Cluj, eliminat din examenul la matematică la Bac. Cum a încercat „să fure”

abonare newsletter