Educație

Primele rezultate la Bacalaureatul de toamnă vor fi afișate miercuri. Cum se depun contestații?

Primele rezultate la examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, vor fi afișate miercuri, 31 august.

Primele rezultate la examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, vor fi afișate miercuri, 31 august/ Foto: StirileProTv Primele rezultate la examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, vor fi afișate miercuri, 31 august/ Foto: StirileProTv

 

 


Rezultatele de la sesiunea august - septembrie a examenului de bacalaureat vor fi afişate în format anonimizat miercuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

 


Contestaţiile pot fi depuse miercuri, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format clasic/letric, cât şi electronic. Candidaţii vor completa inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate în data de 3 septembrie.


Aproape 35.000 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine examenul naţional de bacalaureat în sesiunea august - septembrie.

Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 22.586 de candidaţi provin din promoţia anului 2022, iar 12.237 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.


Probele s-au desfăşurat în 138 de centre de examen. Nota minimă de promovare - pentru fiecare probă - este 5 (cinci), iar media finală ce trebuie obţinută pentru a încheia examenul cu succes este cel puţin 6 (şase). 

 

CITEȘTE ȘI:

Rechizitele, uniformele și ghiozdanele, la control

81 de elevi clujeni NU s-au prezentat la proba la alegere a Bacalaureatului de toamnă

Elev clujean, eliminat de la proba de Bacalaureat, după ce a încercat să copieze. Peste 50 au fost absenți

Ultimele Stiri
abonare newsletter