Educație

81 de elevi clujeni NU s-au prezentat la proba la alegere a Bacalaureatului de toamnă

81 de elevi din județul Cluj nu s-au prezentat, joi, 18 august, la proba scrisă la alegere a profilului și a specializării, din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea toamnă.

81 de elevi din județul Cluj nu s-au prezentat, joi, 18 august, la proba scrisă la alegere a profilului și a specializării/ Foto: depositphotos.com

 

 


Joi, 18 august 2022, s-a desfășurat proba scrisă la alegere a profilului și a specializării – proba E.d). din cadrul Examenului național de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022.

 


Cei 446 de candidați prezenți la această probă scrisă au optat pentru una dintre următoarele 10 discipline, la alegere a profilului și a specializării: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie, iar 81 de candidați nu s-au prezentat la această proba scrisă.

Menționăm faptul că pentru 275 de candidați, înscriși la această sesiune a examenului național de Bacalaureat, nota obținută la proba E.d), este recunoscută din sesiunile anterioare.


În județul Cluj, nu s-au înregistrat situații care să impună desfășurarea acestei probe cu subiecte de rezervă și nici situații de fraudă sau tentativă de fraudă. 

Subiectele și baremele de corectare pentru proba scrisă la alegere a profilului și a specializării– proba E.d). au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, joi, 18 august 2022, la ora 15:00.


Vineri are loc proba la limba și literatura maternă

Vineri, 19 august 2022, se va desfășura ultima probă scrisă la limba și literatura maternă – proba E.b). pentru candidații care au studiat în limba minorităților naționale.

 În perioada 22-29 august 2022 se vor desfășura probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în limba maternă, într-o limbă de circulație internațională, precum și evaluarea competențelor digitale. 


Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 31 august 2022 (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în centrul de examen, în intervalul orar 12:00–18:00 sau pot fi transmise prin mijloace electronice, pe adresele afișate la avizierele centrelor de examen, sens în care candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (perioada 1-2 septembrie 2022), vor fi comunicate sâmbătă, 3 septembrie 2022.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă scrisă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului național de Bacalaureat este cel puțin 6 (șase).

 

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Elev clujean, eliminat de la proba de Bacalaureat, după ce a încercat să copieze. Peste 50 au fost absenți

Limba română probă separată, cu gramatica, la Bacalaureat 2027?

Zeci de absenți la proba de astăzi a bacalaureatului de toamnă în Cluj

abonare newsletter