Educație

Cărți cu „sfaturi” halucinante pentru copii, vândute de librării: „Exersează-ți abilitățile de pupat în fund”

Alina, o învățătoare din Argeș, a atras atenția asupra unor cărți vândute în librăriile din România. Aceste cărți conțin sfaturi nepotrivite pentru un copil de 6-8 ani.

Cărți toxice pentru copii/ Foto: Facebook - Gheorghita Alina Cărți toxice pentru copii/ Foto: Facebook - Gheorghita Alina

 

 


Alina a fost șocată să regăsească în oferta unor mari librării două cărți cu „sfaturi” pentru copii care îi îndeamnă pe cei mici să-și mintă părinții și să își înjure profesorii.

 


Cele două cărți cu probleme sunt „75 de sfaturi pentru a supraviețui la școală” și „Profu crede că învăț”. 

„Acum cât timp nu cunosc, până astăzi eu nu am avut idee de existența unei astfel de cărți. Cartea se numește «Profu' crede că învăț - caiet plin de idei ca să supraviețuiești anului școlar» și, repet, este o carte pentru copii. Pe site-ul celor de la Cărturești este înscrisă în categoria «Materiale educaționale», Vârstă Recomandată: 6-8 ani, 8-10 ani. Nimic scandalos până aici. Autorul a mai scris și alte cărți asemănătoare, un exemplu ar fi: «Șefu' crede că muncesc - Caiet plin de idei ca să supraviețuiești săptămânii de lucru». Ce simpatic!


Ne întoarcem, însă, la cartea pentru copii, aceea ne interesează. Răsfoind câteva pagini observ că are aspectul unui jurnal, cu desene atractive, captează ușor atenția! Și apoi, începând să citesc mai atent, a început să îmi crească, la propriu, tensiunea. O să atașez mai jos câteva imagini din interiorul cărții pentru a le putea cerceta și dumneavoastra.

Am o singură întrebare: Ce mesaj despre viață primește un copil împreună cu un astfel de dar din partea părinților? Ce mesaj primesc părinții care găsesc un astfel de material, publicat de o editură de renume, pe site-ul unei librării de renume la categoria «Materiale educaționale»? Dacă asta înseamnă să fii deschis la minte și să îmbrățișezi modernismul, NU, mulțumesc! Azi vreau să fiu cât se poate de înapoiată! Sunt cumplit de furioasă! P.S. Mă întreb dacă următorul titlu din serie va fi «Mama crede că o iubesc»”, a scris Alina pe Facebook.


 

Pasaje din cele două cărți cu sfaturi pentru copii:

„Taci din gură. Dacă nu zici tot adevărul nu înseamnă că minți”


„Uneori trebuie să te porți frumos cu ei, ca să pară că de fapt îi iubești mult și că ești un copil bun. Nu știu de ce, dar asta îi face să creadă că te-au educat bine și altele de genu și îi liniștește”

„Când e vorba de asta, părinții sunt destul de proști și CRED ORICE dacă ai o scuză bună”

„Exersează-ți abilitățile de pupat în fund”

Foto: Facebook - Gheorghita Alina

 

„Voodoo, răzbună-te pentru acea dată când nu ai luat notă de trecere. Aranjează-ți profesorul cu niște capse înțeapă-l cu creioanele și/sau fă-i zgârieturi adânci cu un pix”

„Dacă vrei să te răzbuni scrie în Death Note! Un carnețel supranatural cu care poți să omori o persoană dacă îi scrii numele înăuntru în timp ce îi vizualizezi fața. Să fii atent că prenumele să fie corecte, să nu cumva să omori pe altcineva din greșeală (…) Poți să alegi data la care o să moară (… ) persoana o să moară din cauza unui atac de cord”

Foto: Facebook - Gheorghita Alina

 

CITEȘTE ȘI:

Profesorii se revoltă. „Este inadecvat ca limbile minoritare să aibă probă separată la bacalaureat și limba română nu”

abonare newsletter