Educație

Profesorii care fac bani din meditații, vizați de ANAF: „Au fost trimise scrisori”

Lucian Heiuș, șeful ANAF, a declarat vineri că profesorii din Cluj și Sibiu au primit scrisori de informare cu privire la veniturile obținute din meditații.

Profesorii clujeni, vizați de ANAF. FOTO: Știrile ProTV Profesorii clujeni, vizați de ANAF. FOTO: Știrile ProTV

 

Heiuş a declarat, vineri seară, la Digi 24, că a fost o acţiune de prevenţie în rândul profesorilor, în cadrul unui proiect pilot care s-a desfășurat în doar două județe din țară: Cluj și Sibiu.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

„A fost o acţiune de prevenţie. Încercăm să şi creăm, să explicăm contribuabililor ce au de făcut şi ce trebuie să facă. Şi au fost nişte proiecte pilot în cazul profesorilor, a fost proiect pilot pe 2 judeţe, în Cluj şi în Sibiu, prin care, practic, li s-au transmis nişte scrisori prin care li se spunea că, în situaţia în care obţin venituri din acest gen de activitate, ea trebuie să fie fiscalizată.”, a declarat șeful ANAF.

Heiuș a explicat și modul în care se pot organiza profesorii pentru ca banii din meditații să fie fiscalizați.


„Au posibilitatea să se organizeze sub formă de persoană fizică autorizată, de societate comercială, funcţie de cum consideră ei şi că trebuie să intre în legalitate. Prevenţia este foarte importată, nu controlul este singura armă pe care o ai împotriva evaziunii fiscale. Trebuie să vii şi în întâmpinarea contribuabilului (...) Cadrul acesta fiscal este incredibil de stufos. Nu toată lumea îşi permite, poate să aibă cel mai bunt contabil, cel mai bun expert care să-l direcţioneze, să înveţe ce trebuie să facă. Şi atunci noi, ca Fisc, venim cu nişte servicii, le numim noi în întâmpinarea contribuabililor”, a declarat Heiuş.

CITEȘTE ȘI:

Profesorii NU vor mai putea face meditații cu elevii de la clasă. O comisie îi va verifica și sancționa

Ghidul profesorului care dă meditații: Cei care încasează bani, obligați să aibă casă de marcat

Ultimele Stiri
abonare newsletter