Economie

Arhitecții ucraineni se pot angaja la Cluj. Cei care nu pot părăsi Ucraina lucrează remote

Între refugiații ucraineni care au ajuns în România se află și arhitecți, care se pot angaja la Cluj, cu ajutorul Ordinului Arhitecților.

Arhitecții ucraineni se pot angaja la Cluj. Cei care nu pot părăsi Ucraina pot să lucreze remote/ sursă foto: depositphotos.com Arhitecții ucraineni se pot angaja la Cluj. Cei care nu pot părăsi Ucraina pot să lucreze remote/ sursă foto: depositphotos.com

 

 


Ordinul Arhitecților din România a anunțat că există o modalitate prin care acești arhitecți refugiați să își găsească de muncă în țara noastră, în aceste vremuri grele pentru ei:

 


„Printre sutele de mii de refugiați adulți care au părăsit Ucraina, fugind din calea războiului, se numără și arhitecți, care au nevoie în această perioadă foarte dificilă de sprijinul nostru.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Vă invităm pe toți să le întindem o mână de ajutor prin intermediul a două instrumente dezvoltate de arhitectul Vlad Negru, via Trans Form din Cluj:


- formular de înscriere pentru arhitecții ucraineni care își caută de lucru (și baza de date cu profesioniștii înscriși deja);
- formular prin care birourile de arhitectură își pot anunța posturile pe care le oferă arhitecților ucraineni (și baza de date cu toate birourile care s-au înscris și posturile oferite)”, a anunțat OAR.

Colaborare remote din Kiev

De asemenea,a ceste instrumente sunt foarte utile deoarece strâng și pun împreună arhitecții ucraineni care își caută de lucru, cât și birourile de arhitectură care postează anunțuri de angajare pentru arhitecții ucraineni, evidențiază OAR.


Documentele sunt publicate în limbile ucraineană și engleză. Linkurile sunt publice și pot fi accesate de către toți cei interesați, fie că solicită, fie că oferă un loc de muncă în domeniul arhitecturii.

Inițiatorul proiectului a popularizat aceste instrumente pe grupurile profesionale de arhitecți din Ucraina, cu ajutorul câtorva birouri din Kiev cărora le-a scris cu rugămintea de a colabora pentru promovarea inițiativei. Bărbații ucraineni care nu pot părăsi țara pot colabora remote.

„Dacă considerați că îi puteți ajuta, cu colaborări la distanță, cu un loc în birou și/sau cu cazare, nu ezitați. Dacă aveți contacte în Ukraina și Belarus, arhitecți care pot populariza link-urile unde să se înroleze mai departe vă rog să o faceți” este apelul public al lui Vlad Negru.

Mai multe detalii AICI.

Sursă foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Ucrainenii primesc case gratis în sate depopulate. Sociolog clujean: „Poate duce la integrarea lor în comunitate”

Centru integrat pentru refugiați, la Cluj-Napoca. Lista locurilor de cazare din județ pentru ucraineni

Ultimele Stiri
abonare newsletter