Social

Centru integrat pentru refugiați, la Cluj-Napoca. Lista locurilor de cazare din județ pentru ucraineni

Un centru integrat pentru asistența refugiaților ucraineni a fost amenajat la Cluj-Napoca într-un hotel din cartierul Zorilor, a anunțat Instituția Prefectului Cluj

Centru integrat pentru refugiați, la Cluj-Napoca Centru integrat pentru refugiați, la Cluj-Napoca

 

 


Comitetului pentru Situații de Urgență Cluj a decis să deschidă la Hotelul Granata un centru suport integrat de triere, informare, consiliere, consultanță juridică, asistență medicală, ocuparea unui loc de muncă pentru ucrainenii care sosesc în România.

 


În municipiile Turda și Dej și în nouă comune din județ, refugiații ucraineni pot fi cazați în centre amenajate de administrațiile locale în căminele culturale sau în alte clădiri, unde primăriile au montat paturi, oferind de asemenea acces la grupuri sanitare și dușuri.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

CNSU Cluj a decis luni, prin Hotărârea nr. 93/21 martie 2022, deschiderea, la Hotel&Vila GRANATA, a unui centru suport integrat de triere, informare, consiliere, consultanță juridică, asistență medicală, ocuparea unui loc de muncă cu sprijinul instituțiilor statului abilitate, pentru persoanele cu cetățenie ucraineană care sosesc în România și care solicită sprijin privind cazarea pe termen scurt și mediu. 


De asemenea, în cadrul ședinței s-a votat și lista locațiilor de cazare de pe raza județului Cluj, pentru cetăţenii străini sau apatrizii aflaţi în situaţii deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina şi intră în România şi care nu solicită o formă de protecţie potrivit Legii nr. 122/2006 privind azilul în România. Iată lista centrelor: 

Lista centrelor de cazare a refugiaților ucraineni, în județul Cluj

Decontarea cheltuielilor cu hrana cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, găzduiți de persoane fizice se va face din bugetul de stat.


Peste jumătate de milion de ucraineni au intrat în

Peste jumătate de milion de ucraineni au intrat, până în prezent, în România de la declanşarea crizei din ţara lor.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, până la data de 20 martie, ora 24,00, au intrat în România 500.747 cetăţeni ucraineni.

Duminică, prin punctele de frontieră au intrat în România 9.582 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 10,4% faţă de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.986 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 7,4%), iar pe la cea cu Republica Moldova - 3.246 (scădere cu 9,5%).

CITEȘTE ȘI:

500.000 de ucraineni refugiați au intrat în România de la începutul războiului

Peste 260 de civili, uciși numai în orașul Harkov din Ucraina. 14 dintre ei sunt copii

Ultimele Stiri
abonare newsletter