Economie

Economie în România de după pandemie. Florin Cîțu: „Cred că urmează cea mai bună perioadă de creștere economică din ultimul secol”

Premierul Florin Cîțu se declară optimist în ce privește situația economică a României după pandemia de COVID-19, fiind de părere că ar putea fi cea mai bună perioadă din ultimii o sutăde ani.

 

 


Premierul României este de părere că, după trecerea peste pandemie, România ar putea avea cea mai bună perioadă de creștere economică din ultimul secol.

 


„Cred că urmează pentru România cea mai buna perioadă de creștere economică din ultima sută de ani, pe care o vor vedea toți românii. Sunt reforme care eliberează resurse, nu le blochează în economie. Reforme care vor permite investitorilor să vină în România”, a declarat Florin Cîțu în cadrul podcastului „Fain & Simplu cu Mihai Morar”.

Gestionarea „boom-ului”

El a vorbit despre un studiu care arată că astfel de perioade, cum este actuala pandemie COVID-19, sunt urmate de o creștere economică mare.


„Boom-ul trebuie să știi să-l gestionezi, pentru că resursele se vor duce peste tot.

Ce cred că trebuie să facă statul e să creeze acest ecosistem care implică școală, curățenie pe stradă, siguranță, în care oamenii să fie confortabili și să-și vadă de jobul lor, să fie siguri că dacă copilul lor merge la școală este în siguranță acolo și de la școală până acasă. Că dacă merg la spital pot fi siguri. Acest ecosistem trebuie creat. De aceea am spus că în această guvernare vom construi spitale”, a mai menționat premierul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter