Economie

Topul chiriilor din Cluj! Chiria unui apartament de lux ajunge chiar și la 1.000 de euro

Prețul chiriilor din Cluj au scăzut cu aproximativ 10 euro în ultimele luni. Prețurile chiriilor încep de la 180 de euro și ajung chiar și la 1.000 de euro

 

 


Prețurile chiriilor din Cluj-Napoca au scăzut foarte puțin în ultimele luni, aproximativ cu 10 euro de la prețul inițial, asta în funcție de cartierul și cererea de pe piață, potrivit unei analize făcute de agenția imobiliară Blitz. În acest moment, chiriile modeste încep de la 180 de euro, iar cele de lux ajung chiar și la 1.000 de euro pe lună.

 


În luna aprilie, baza de date Blitz a înregistrat peste 1.000 de oferte de închirere, prețurile pornind de la 180 de euro pentru un apartament cu o singură cameră în Dâmbul Rotund, până la 1.000 de euro pentru un apartament cu două camere, utilat modern în zona centrală.

Topul chiriilor din Cluj - unde sunt cele mai scumpe apartamente, dar și cele mai ieftine?

Cele mai scumpe chirii sunt în Cluj-Napoca, în special în cartierele Bună Ziua și Andrei Mureșanu, unde prețurile sunt de peste 400 de euro, fiind peste media pieței imobiliare.


Chiriile medii, care au prețuri între 350 și 400 de euro se găsesc în cartierele Iris, Plopilor, Grigorescu, Mănăștur, Mărăști, Zorilor și zona centrală.

Cele mai ieftine chirii se găsesc la periferia orașului, mai exact în Florești și Dâmbul Rotund, unde prețurile apartamentelor sunt sub 250 de euro.


Prețurile chiriilor din Cluj au scăzut din primele luni ale anului 2021, de la 340 de euro în luna Februarie, până la 329 de euro în luna Martie, potrivit agenției imobiliară Blitz.

Cu toate acestea, sunt unele cartiere din Cluj-Napoca unde prețurile au crescut. De exemplu, în cartierul Bună Ziua, în luna februarie găseai un apartament cu 388 de euro, iar în luna martie, prețurile au crescut până la 438 de euro.


Un alt cartier în care au crescut prețurile este Mărăști, unde în luna ianuarie prețurile începeau de la 292 de euro, iar în luna martie au urcat până la 318 euro.

De asemenea, unul dintre cele mai căutate cartiere din Cluj-Napoca, Andrei Mureșeanu, a cunoscut o creștere a prețurilor din luna ianuarie unde un apartament se închiria începând de la 391 de euro, până în luna martie când prețurile au urcat la 424 de euro.

Restul cartierelor au cunoscut o ușoare scădere a chiriilor, cu maxim 10 euro din prețul inițial. Cartierele în care au scăzut prețurile: Grigorescu, Mănăștur, Plopilor, Iris și în zona centrală.

Ce condiții oferă aprtamentele la 1.000 de euro Vs. cele de 300 de euro

Apartamentele care au prețuri de 1.000 de euro sunt, de cele mai multe ori, dotate cu utilaje moderne:  cu încălzire prin pardoseală, aparate de aer condiționat în fiecare cameră, finisaje de lux, care să asigure un confort sporit, utilat complet modern cu mașină de spălat, cuptor, aragaz, mașină de spălat vase, etc. De asemenea, apartamentul vine la pachet cu loc de parcare asigurat.

Chiriile medii, adică un apartament cu un preț de peste 300 de euro presupune 2 camere, într-un cartier semicentral, Mărăști sau Gheorgheni de exemplu, într-un bloc relativ nou, mobilat și complet utilat.

La celălalt pol, un apartament cu o chirie mai ieftină poți găsi în cartierele Florești, Iris sau Dâmbul Rotund, deci situat periferic, mobilat mai modest sau modelat parțial, mai puțin spațios (ex. 2 camere la 37 mp).

CITEȘTE ȘI:

Piața imobiliară pe timp de pandemie. Cât de tare a scăzut la Cluj-Napoca?

Ultimele Stiri
abonare newsletter