Actualitate

Chiriile continuă să scadă la Cluj. În schimb, au crescut prețurile apartamentelor

Tendința de reducere a chiriilor la apartamentele din Cluj s-a menținut în luna mai, când s-a înregistrat o scădere de 5,5% a prețului mediu, până la valoarea medie de 378 euro/lună.

Chiriile continuă să scadă la Cluj. În schimb, au crescut prețurile apartamentelor Chiriile continuă să scadă la Cluj. În schimb, au crescut prețurile apartamentelor

Cel mai mult au scăzut chiriile din zona centrală, de la 9,7%, până la 407 euro/lună. Scăderi ale prețurilor chiriilor au fost înregistrate și în cartierele Grigorescu, cu o scădere de 8,5% până la 331 euro/lună, și Zorilor, cu o scădere de 7,8%, chiria pe lună ajungând la 375 de euro/lună.

În Florești, apartamentele de închiriat au înregistrat o creștere de la 260 de euro în aprilie la 283 de euro în mai (+8,85%). Experții de la Blitz Imobiliare pun acest fapt pe seama schimbării structurii anului universitar și a muncii online, care a influențat necesitățile de deplasare. Studenții și angajații companiilor cu sediul în zonele centrale au lucrat mai mult de acasă și s-au reorientat spre zone cu chirii mai accesibile.


Tendința la chirii se va perpetua și în următoarele săptămâni, sunt de părere specialiștii imobiliari, până la clarificarea situației legate de starea de urgență și pachetul de măsuri economice planificat de autorități.

Prețul apartamentelor, în creștere în luna mai

La polul opus, piața de apartamente de vânzare a reluat creșterea de dinaintea pandemiei. Cea mai mare creștere a prețurilor s-a înregistrat în cartierul Mănăștur, unde în luna mai prețul mediu este de 1.513 euro/mp, o creștere de 12.67% comparativ cu aprilie.


Alte creșteri de prețuri s-au înregistrat în cartierele Mărăști, Grigorescu și Plopilor. În Mărăști, prețul mediu de vânzare pentru apartamente în luna mai este de 1.817 euro/mp, o creștere de 6,7% comparativ cu aprilie, iar în Grigorescu creșterea a fost de doar 5,5%, de la 1.545 la 1.630 euro/mp.

În zona centrală în schimb, prețurile apartamentelor au scăzut în luna mai cu 0,26% , până la 1.929 euro/mp. Scăderi s-au înregistrat, de asemenea, în cartierele Bună Ziua, cu o scădere de 1,33% până la valoarea de 1.704 euro/mp și Zorilor, cu o diminuare a prețului de 3,43%, până la 1.635 euro/mp.


CITEȘTE ȘI

Studenţii clujeni, forţaţi să renunţe la chirii! Proprietarii ţin de fiecare euro

Ultimele Stiri
abonare newsletter