Economie

Cum arată bugetul pe 2021? Au fost tăiați bani de la Sănătate și Dezvoltare

Sănătatea primește mai puțini bani de la Guvern în acest an, în timp ce Educației, Tineretului ori Turismului le sunt alocate sume mai mari față de anul trecut.

 

 


Guvernul a publicat joi seara bugetul pe anul 2021. Au fost tăiate sume de la unele ministere, printre care si al Sănătății, în timp ce sectoare precum Educația ori Turismul vor primi mai mulți bani.

 


Astfel, conform noului buget elaborat de Guvern pentru anul curent, au fost tăiate fonduri de la Ministerul Sănătății, Ministerul Dezvoltării, cel al Finanțelor și cel al Afacerilor Externe.

Mai mulți bani pentru Educație

În ceea ce privește creșterea sumelor alocate, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului va primi 6,6 miliarde de lei, cu 186% mai mult comparativ cu bugetul din 2020.


Ministerului Muncii îi este alocată suma de 53 de miliarde de lei, cu 10% mai mult față de anul precedent.

Educația este unul dintre sectoarele care primesc cei mai mulți bani, mai precis 28,5 miliarde de lei. Pe locul următor este Ministerul Agriculturii, cu aproape 26 de miliarde de lei, adică 10% în plus față de 2020.


Ministerul Afacerilor Interne va primi cu 1,75% mai mulți bani în acest an, respectiv 21 miliarde de lei.

Sănătatea, scădere de buget în plină pandemie

O schimbare considerabilă în ceea ce privește bugetul elaborat pentru acest an se vede la domeniul Sănătății, care primește cu peste 11% mai puțin față de 2020, doar 17,4 miliarde de lei, deși gestionează cea mai puternică criză sanitară din ultimul secol.


Dezvoltarea înregistrează cea mai mare scădere

Ministerul Dezvoltării va avea cea mai mare scădere, cu peste 19% mai puțin comparativ cu anul trecut. Și Ministerul Finanțelor primește cu 3% mai puțini bani, doar 5 miliarde de lei.

Mai mulți bani pentru Tineret

Ministerul Tineretului și Sportului i-a fost alocată suma de 543 de miliarde de lei, cu peste 3% mai mult față de bugetul pe anul trecut.

„Piticul” bugetului - Energia

Chiar dacă înregistrează o creștere de 3%, Ministerului Energiei îi este alocată cea mai mică sumă din bugetul de stat, mai puțin de 890 de milioane de lei.

CITEȘTE ȘI

Au fost alocați bani pentru susținerea locurilor de muncă. Ce spune ministrul Finanțelor?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter