monitorulcj.ro Menu

Începe nebunia înscrierii copiilor la gradiniţe şi şcoli

Ca să-şi dea copiii la cele mai bune şcoli, sute de părinţi caută disperaţi pe cineva care să-i ia în spaţiu pentru a obţine viza de flotant. În unele cazuri, se ajunge ca zeci de oameni să aibă viză de flotant pe o garsonieră de 30 mp. Iar cei care oferă viza câştigă şi câteva sute bune de lei.

Elevii din România, fruntași la studiul limbilor străine

Peste 17 milioane de elevi de școală primară din Uniunea Europeană (respectiv 98,6% din numărul total de școlari de la acest nivel) studiau cel puțin o limbă străină în 2015, iar peste zece milioane dintre aceștia (aproximativ 58,8%) învățau două limbi străine sau mai mult, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Încep înscrierile la clasa pregătitoare

Școlile în care se desfășoară cursuri pentru clasa pregătitoare vor organiza Ziua porților deschise într-una din zilele din intervalul 23 februarie - 2 martie, astfel încât părinții și copiii să poată vizita spațiile școlare și să discute cu cadrele didactice, a informat Ministerul Educației Naționale, miercuri, prin intermediul unui comunicat.

Cum să învățăm corect limba germană (P)

Cei care s-au lovit deja de frumoasa limbă a lui Goethe știu că nu este chiar atît de simplu să o învingi, altfel decît în cazul limbii lui Shakespeare.

Interpreţi mimico-gestuali pentru studenţii cu dizabilităţi de la UBB

Studenţii cu deficienţe de auz care învaţă într-una din facultăţile Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca vor fi asistaţi, din acest semestru, de interpreţi mimico-gestuali, care îi vor sprijini în înţelegerea şi însuşirea materiei predate la cursuri.

Terapii inovative pentru copiii cu nevoi speciale din Cluj

Peste 1000 de copii cu nevoi speciale de la şcolile din Cluj au beneficiat de terapii inovative în cadrul unui proiect european. În acest sens, pe lângă amenajarea unor camere de stimulare senzorială, copiii au luat parte şi la excursii sau au urmat cursuri de sănătate privind igiena personală.