monitorulcj.ro Menu

Olimpicii din mai multe judeţe s-au întrecut la un concurs de matematică şi informatică la Turda

Colegiul Național „Mihai Viteazul” Turda a organizat, în zilele de 7-8 aprilie, Concursul Interjudețean de Matematică și Informatică „Marian Țarină”, ediția a XVII-a, la care au participat 216 elevi, dintre care 145 la Secțiunea Matematică, clasele IV-XII și 71 elevi la Secțiunea Informatică, clasele IX-XII, fiind însoțiți de 20 profesori de specialitate.

Elevii de clasa a II-a încep astăzi Evaluarea Naţională

FOTO Arhivă
Elevii de clasa a II-a susţin luni proba scrisă la Limba română din cadrul Evaluării Naţionale, iar marţi proba de citit la Limba română, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Când va avea loc sesiunea specială a Bacalaureatului

Absolvenții de liceu participanți la loturile naționale lărgite ce se pregătesc pentru competițiile internaționale, precum și absolvenții de liceu care susțin examenul de admitere în universitățile din străinătate se vor putea înscrie la sesiunea specială a examenului de bacalaureat în zilele de 27 și 28 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Elevii spun că majorarea pedepselor pentru lovirea și jignirea cadrelor didactice nu va opri fenomenul. "Relația elev-profesor din societatea modernă s-a schimbat"

Consiliul Național al Elevilor, unica structură a elevilor la nivel național, se opune demersului legislativ privind majorarea pedepselor aplicate în situații de lovire, respectiv jignire a cadrului didactic de către elev. Ei cer implementarea unor politici educaționale mai eficiente în sensul combaterii violenței din școli.