monitorulcj.ro Menu
Dr. Dan Lazăr

INTERVIU Cum ne protejăm pielea de frigul care a pus stăpânire pe România

Pielea uscată este deseori o problemă temporară, care apare doar iarna. Cum în ultima perioadă gerul a pus stăpânire pe toată România, am cerut sfatul specialiştilor în privinţa protecţiei. Dr. Dan Lazăr, unul dintre cei mai tineri medici dermatologi din Cluj (medic specialist dermatovenerolog) atrage atenţia că în ultima perioadă s-a confruntat cu mai multe cazuri de dermatită atopică sau xeroză cutanată (piele uscată) decât de obicei.

Reguli de aur pentru a trăi mai bine și mai mult

În cartea sa despre cele zece reguli de aur ale sănătății ("Les 10 regles d'or de la santé"), medicul suedez Bertil Marklund oferă sfaturi pline de bun simț pentru a trăi mai bine și mai mult, semnalează site-ul madame.lefigaro.fr.

INTERVIU Dr. Gabriel Vulpe: “Cele mai frecvente afecţiuni ale ochiului în perioada rece sunt infecţiile oculare care pot să însoţească banalele răceli”

În familia Vulpe, pasiunea pentru oftalmologie se moşteneşte, iar de câţiva ani, s-a transformat într-o adevărată afacere. Medicul oftalmolog Gabriel Vulpe a mers pe urmele tatălui său Vasile Vulpe, iar acum lucrează cot la cot cu soţia sa, Loredana Vulpe, într-una din cele mai moderne clinici din Cluj.