Economie

Multe „guri de hrănit” la Cluj-Napoca din bugetul local pe anul 2021, spune Emil Boc

După un an distrus pe toate palierele de pandemia de COVID-19, Primăria municipiului Cluj-Napoca se așteaptă la un nou an dificil din punct de vedere economic.

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a recunoscut că anul 2021 va fi unul greu pentru autoritățile locale. Potrivit edilului-șef, marile proiecte de infrastructură sunt „guri de hrănit” din bugetul local „complicat”, iar costurile vor fi dificil de suportat.

 


„Va fi un buget complicat, cu foarte-foarte multe guri de hrănit și nu cu resursele pe măsura gurilor de hrănit. Când spun «guri de hrănit», mă refer la proiecte de infrastructură care trebuie finanțate. Un buget care va avea foarte multe lucruri de finanțat! Încă așteptăm să vedem cum va arăta bugetul național, pentru că de acolo ne vine o parte importantă din bugetul local, ca să pot da răspunsuri finale”, a explicat Emil Boc, miercuri dimineață, într-o intervenție telefonică la un post local de radio.

Multe proiecte „de hrănit” la Cluj-Napoca din bugetul local pe anul 2021

„Avem un buget cu foarte multe proiecte de infrastructură de «hrănit», asta e formula corectă, să nu înțeleagă lumea guri de hrănit că avem bani de dat la X sau la Y. Nu, avem proiecte de infrastructură de «hrănit», de «vitaminizat» și de finalizat. (...) Parcul Feroviarilor, Parcul Armătura, Baza Sportivă «La Terenuri», skatepark-ul Rozelor, Turnul Pompierilor, podul nou de pe strada Oașului, ca să nu mai vorbesc de parkinguri (...), Centură Metropolitană, tren metropolitan și metrou”, a completat Emil Boc.


La nivel național, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a anunţat că se lucrează la bugetul pentru 2021 pe structura actualului Guvern, cu 16 ministere, şi a subliniat că situaţia financiară a României „este pe mâini bune”, iar bugetul va fi „uşor de ajustat” dacă va rezulta o altă structură guvernamentală în urma negocierilor politice. În luna noiembrie a acestui an, Cîțu afirma că bugetul pentru anul viitor trebuie să fie gata până în data de 31 decembrie.

CITEȘTE ȘI:


Cine „pompează” cei mai mulți bani în Cluj-Napoca? Locuințele, la mare căutare în județele limitrofe


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter