Economie

Drumurile noastre poate se vor asfalta vreodată! Drumurile județene, 100% asfaltate până în 2022?

Localnicii din județul Cluj ar putea avea toate drumurile județene asfaltate până la finalul anului 2021.

drumurile-noastre-poate-se-vor-asfalta-vreodata-drumurile-judetene-100-asfaltate-pana-in-2022 drumurile-noastre-poate-se-vor-asfalta-vreodata-drumurile-judetene-100-asfaltate-pana-in-2022

 

 


Odată cu debutul noului mandat, Consiliul Județean (CJ) Cluj le promite clujenilor asfaltarea tuturor drumurilor județene, până la finalul anului viitor.

 


Astfel, obiectivul forului administrativ județean este ca județul Cluj să beneficieze până la finele anului 2021 de 100% drumuri județene reabiliate cu covor asfaltic.

225 km de drumuri județene asfaltate în 2021?

Potrivit CJ Cluj, anul viitor se va interveni cu covor asfaltic pe aproximativ 225 km de drumuri județean care au mai rămas de realizat. Anterior, în perioada 2016-2020, s-a intervenit pe 934 de kilometri de drumuri județene, dintre care 585 de kilometri au beneficiat de lucrări de întreținere, iar 349 de kilometri de lucrări de modernizare.


„În cei patru ani pe care tocmai i-am încheiat, s-a asfaltat atât de mult cât nu s-a asfaltat timp de 20 de ani, în județ. S-a intervenit pe circa 930 km de drumuri județene din totalul de 1.290 km, deci peste 70% din drumurile județului au fost, într-o formă sau alta, îmbunătățite. Au fost reabilitate fie printr-o procedură de întreținere, fie prin modernizare”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Asfaltarea drumurilor județene a costat peste 120 mil. €

Conform cifrelor prezentate de forul administrativ județean, valoarea totală a investițiilor în drumurile județene a fost de 121 de milioane de euro, bani proveniți atât din fonduri europene, cât și de la bugetul CJ Cluj. De asemenea, Consiliul Județean are în vedere modernizarea a 10 noi drumuri județene, cu o lungime totală de 144 km, prin fonduri provenite de la Uniunea Europeană.


„În momentul de față au rămas aproximativ 225 km de drumuri unde trebuie să intervenim în anul care vine. Obiectivul nostru este ca anul 2021 să fie anul cu 100% drumuri județene asfaltate, cu covor asfaltic, întreținute. Acesta este obiectivul pe care vrem să-l realizăm în anul care vine, cu un buget pe care l-am stabilit cel puțin la limita anului curent. Vom putea realiza și cei 225 km de drumuri județene”, a completat Alin Tișe.

Pe lângă promisiunea că județul Cluj „va intra în normalitate” și din punct de vedere al drumurilor județene, președintele CJ Cluj a recunoscut că drumurile proaste au fost „o mare problemă”, dar și că „a insistat foarte mult” pe acest subiect, „plictisind” presa cu multitudinea de comunicate și imagini din județ cu fiecare tronson de drum asfaltat în cei patru ani.


CITEȘTE ȘI:

Drumul dintre Mărișel și Măguri-Răcătău a fost asfaltat și arată impresionant - FOTO


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter