Economie

Clujenii investesc într-un proiect care l-a impresionat pe Elon Musk, fondatorul SpaceX

Un fond de investiții înființat recent la Cluj va investi în start-up-ul care l-a impresionat pe faimosul antreprenor, inginer și filantrop Elon Musk, CEO Tesla.

Clujenii investesc într-un proiect care l-a impresionat pe Elon Musk, fondatorul SpaceX Clujenii investesc într-un proiect care l-a impresionat pe Elon Musk, fondatorul SpaceX

Fondul de investiţii Something Big, înfiinţat recent la Cluj sub conducerea lui Alex Rus, îşi începe activitatea investind în compania elveţiană de Hyperloop Swisspod. Swisspod Technologies este un start-up din Elveţia, care vrea să transforme transportul de tip Hyperloop în realitate.

„Credem că viitorul transportului aparţine tehnologiei Hyperloop, iar ceea ce a realizat Denis Tudor prin Swisspod într-un timp atât de scurt nu putea să ne lase impasibili. Premiile câştigate, dar şi modul în care a reuşit să formeze o echipă incredibilă de ingineri, ne-au convins că trebuie să fim parteneri”, a declarat Alex Rus, CEO şi co-fondator al Something Big, pentru start-up.ro.


Ce este Hyperloop?

Hyperloop este o soluție de transport bazată pe capsule care ating viteze supersonice (1.200 km/h), cu emisii reduse de dioxid de carbon (CO2) și consum de energie mult mai mic faţă de cele patru metode de transport tradiţional, respectiv naval, rutier, feroviar şi aerian.


„Vrem să eliminăm barierele de distanță și timp și să conectăm orașele din Europa și din lume, realizând acest obiectiv cu emisii aproape zero”, a explicat Denis Tudor, CEO şi co-fondator Swisspod.


Timp de trei ani consecutiv – 2016, 2017 și 2018 – Swisspod a câștigat locul 1 în cadrul competiției lansate de Elon Musk, fondatorul SpaceX, pentru dezvoltarea tehnologiei Hyperloop. Denis Tudor și echipa lui s-au întâlnit de mai multe ori cu Elon Musk și cu cei de la SpaceX pentru a testa capsula Swisspod.

Something Big, un nou fond de investiţii din Cluj

Parteneriatul Swisspod cu fondul Something Big, care va asigura o rundă de finanţare a start-up-ului, vine la scurt timp după ce compania fondată în Elveția de Denis Tudor si Cyril Dénéréaz a anunțat că se alătură inițiativei Comisiei Europene de a accelera dezvoltarea unor sisteme sigure de tip Hyperloop în Europa.


Potrivit start-up.ro, Something Big este un nou fond de investiţii de capital de risc din Cluj-Napoca, care vizează start-up-uri inovatoare din România sau care sunt conduse de români.

Membrii fondatori ai Something Big sunt Alex Rus, Daniel Tamaş, Ioana Puşcaş, Radu Constantea, Mihaela Mureşan şi Ionuţ Dobra, investitori în ecosistemul local de start-up-uri şi, totodată, membri activi ai comunităţii antreprenoriale din România.


CITEȘTE ȘI:

IMAGINI INEDITE. Șirul de sateliți StarLink ai lui Elon Musk, vizibil pe cerul Clujului
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter