Economie

260 km noi de autostradă în România, până în 2018

România ar putea finaliza 260 de noi kilometri de autostradă în 2016 şi 2017, pe baza stadiilor de execuţie de pe diversele şantiere.

260 km noi de autostradă în România, până în 2018

Astfel, reţeaua naţională va ajunge la aproape 1.000 de kilometri la finalul anului viitor, scrie digi24.ro.

În prezent, România are 733 de kilometri de autostradă, însă în acest bilanţ este inclus şi lotul de 22 de kilometri al autostrăzii Sibiu-Orăştie, închis la zece luni după inaugurare pentru grave deficienţe. Acest lot va fi dat în folosinţă în luna septembrie a acestui an, după ce lucrările de remediere vor fi finalizate. Printre cele mai importante autostrăzi care ar putea fi terminate până la sfârşitul anului viitor este Lugoj-Deva.


În cazul Autostrăzii Sebeş-Turda (A10), care leagă autostrăzile A1 şi A3, dacă nu vor exista întârzieri, ar putea fi finalizate loturile 2, 3 şi 4, cu o lungime cumulată de 53 de kilometri, din totalul de 70 al autostrăzii.

În 2017 ar trebui să fie terminaţi şi 47 de kilometri din autostrada Târgu Mureş - Câmpia Turzii, parte din Autostrada A3. Aici, termenul de execuţie este de 12 luni, iar lucrările ar trebui să înceapă în septembrie.


Un alt segment cu şanse de a fi terminat în următorul an şi jumătate este unul de 30 de kilometri între Suplacu de Barcău şi Borş, parte din A3.Tot pe autostrada Transilvania ar putea fi deschise tronsoanele Nădăşelu - Mihăieşti, de 16,8 km, şi Gilău-Nădăşelu, 8,7 km, ultimul fiind în stadiu avansat de realizare. 

Etichete: CNADNR autostrada
Ultimele Stiri
abonare newsletter