Economie

Consiliul Concurenței, pregătit să sancționeze alţi mari retaileri

Președintele consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a declarat, ieri, că instituţia monitorizează activitatea marilor comercianţi şi că nu va ezita să aplice amenzi dacă vor constata că între aceştia, producători şi furnizori există înţelegeri neloiale. Chiriţoiu spune că are indicii că trei mari lanţuri de magazine are înţelegeri cu furnizorii.

“Companiile mari cunosc și înteleg cum funcționează mediul concurențial, însă companiilor mici le lipsește această experiență. Din acest motiv, consilierii vin cu soluții pentru a realiza o bună înțelegere între furnizori și clienți. Astfel, anul trecut au fost sancționate cu 35 milioane de euro  companii mari cum ar fi Metro, Real, Selgros și Mega Image. Alte companii suspectate pentru încălcarea legii concurenței sunt Carrefour, Cora și Kaufland.

Guvernul a solicitat o monitorizare mai atentă după scăderea TVA-ului.


“Concurența obligă reducerea prețurilor și astfel pot apărea neînțelegeri între magazine. Instituțiile de control ale statului inițază investigații pentru a înlătura ilegalitățile care se petrec în marile companii. Amenzile sunt mari pentru ca oamenii să se gandeasca de trei ori înainte să acționeze”, a mai precizat Chirițoiu.

Articol scris de Paula Rechişan, studentă la Jurnalism, FSPAC-UBB, anul I

abonare newsletter