Economie

O clujeancă de 25 de ani, câştigătoarea BVB Invest Quest

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a premiat miercuri câştigătorii primei sesiuni a concursului educaţional de tranzacţionare online BVB Invest Quest (BVB IQ).

Bursa de Valori Bucureşti a premiat câştigătorii concursului BVB Invest Quest Bursa de Valori Bucureşti a premiat câştigătorii concursului BVB Invest Quest

Competiţia a fost una virtuală şi s-a desfăşurat în perioada 14 aprilie - 13 iunie. Cu toate că a fost doar un concurs, condiţiile de tranzacţionare au fost similare celor din piaţa bursieră reală.

La competiţie au participat 980 de persoane, iar câştigătoarea fost Laura Serghiescu,de  25 de ani, absolventă a Facultăţii de Finanţe - Bănci din Cluj Napoca. Ea a obţinut un randament impresionant, de 25% în două luni, a declarat directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski, cu ocazia deschiderii oficiale a şedinţei de tranzacţionare la BVB de către câştigătorii concursului.


Laura Serghiescu a mizat pe acţiunile Băncii Transilvania (BT), analizând datele financiare ale băncii pe ultimii ani. Astfel, Laura Serghiescu a reuşit să crească valoarea portofoliului, în cele două luni, de la 30.000 lei la 37.346 lei, după ce acţiunile BT au înregistrat un trend puternic ascendent începând de la sfârşitul anului 2013.

Participanţii la BVB IQ au dispus de o sumă virtuală de 30.000 lei, care putea fi investită în cele mai lichide 15 companii româneşti listate la Bursă. Proiectul s-a desfăşurat sub patronajul onorific al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Ultimele Stiri
abonare newsletter