Economie

Care este cel mai ieftin cartier al Clujului?

În luna aprilie, un singur cartier clujean s-a situat sub pragul psihologic de 1.000 de euro/ mp, în ceea ce priveşte preţul mediu public al apartamentelor de vânzare.

Cele mai ieftine apartamente din Cluj-Napoca au fost, în luna aprilie, cele din cartierul Mănăştur, al căror preţ pe metrul pătrat s-a menţinut sub pragul psihologic de 1.000 de euro, potrivit unei analize a agenţiei BlitzImobiliare.

„Deşi au căştigat 39 de euro/mp în numai patru luni, apartamentele din Mănăştur au ramas în continuare cele mai accesibile apartamente de vânzare din Cluj-Napoca. Preţul mediu public al unui apartament din Manăştur, conform indicelui Blitz Imobiliare, a fost în luna aprilie de 933 euro/mp”, se arată într-un comunicat al agenţiei.


Preţurile prin cartiere

La polul opus se află locuinţele din centrul oraşului, urmate de cele din cartierul Grigorescu. Astfel, topul cartierelor clujene arată astfel:

Centru - 1.106 euro/mp
Grigorescu - 1.045 euro/mp
Zorilor - 1.031 euro/mp
Europa - 1.017 euro/mp
Gheorgheni - 1.010 euro/mp
Marasti- 1.008 euro/mp
Buna Ziua - 1.002 euro/mp
Mănăştur - 933 euro/mp


În ceea ce priveşte gradul de confort, cele mai mari preţuri pe metrul pătrat se întâlnesc în cazul apartamentelor cu o cameră (1.020 euro/mp), urmate de cele cu două şi trei camere (990 euro/mp), în timp ce apartamentele cu patru camere sunt cele mai ieftine raportat la suprafaţă (913 euro/mp).

Indicele Blitz a raportat în luna aprilie valoarea medie de 990 euro/mp pentru locuinţele de vânzare din Cluj-Napoca şi de 516 euro/mp pentru cele din Floreşti.

Ultimele Stiri
abonare newsletter