Economie

Vezi de ce ALIMENTELE româneşti sunt mai SCUMPE decât cele din import

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/05/produse ramanesti.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Costul de producţie în România, atât pentru carne, cât şi pentru legume şi fructe, este mai mare comparativ cu unele ţări europene, astfel că produsele din import sunt mai ieftine decât cele autohtone, a declarat agenţiei MEDIAFAX ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"România importă carne în primul rând pentru că nu există suficientă materie primă pe piaţa românească, iar în al doilea rând şi datorită preţului mai bun pe import. Costul de producţie în România, nu numai la zootehnie, dar şi la producţia vegetală, este mai mare. La producţia vegetală, din cauza faptului că nu există asociere suficientă", a spus Constantin.


El a arătat că multe ferme din România sunt încă foarte mici, iar din acest motiv costurile de producţie rămân ridicate.

"Acesta este motivul pentru preţurile mari şi la zootehnie, şi la producţie vegetală, şi la horticultură. Pentru a putea rezolva aceste probleme vrem să vorbim pe de-o parte de zona de asociere, pentru că în momentul în care ai fermele asociate, în momentul în care nu mai ai 90% din efective în ferme de unu şi două capete, să spunem la vaci, şi ai ferme cu adevărat importante, atunci poţi să vorbeşti de un cost de producţie ceva mai mic", a afirmat el.

Ultimele Stiri
abonare newsletter