Economie

Lufthansa renunță la zborurile Cluj - Frankfurt din martie 2024. Directorul Aeroportului Cluj: „Este o problemă pe plan mondial”

Compania aeriană Lufthansa a decis să renunțe la zborurile dintre aeroportul din Frankfurt și Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca.

Compania aeriană Lufthansa a decis să renunțe la zborurile dintre aeroportul din Frankfurt și Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca/ Foto: Lufthansa - Facebook Compania aeriană Lufthansa a decis să renunțe la zborurile dintre aeroportul din Frankfurt și Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca/ Foto: Lufthansa - Facebook

 

 


Lufthansa va renunța la finalul lunii martie a acestui an la zborurile spre Frankfurt de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca.

 


Potrivit aerotelegraph, deoarece compania aeriană germană are mai puține avioane disponibile decât era planificat, trebuie să renunțe la anumite zboruri. 

Un purtător de cuvânt al companiei germane a declarat că mai multe zboruri, inclusiv cele dintre Frankfurt spre Cluj-Napoca cât și cele spre Timișoara „nu au prezentat nicio dezvoltare economică pozitivă în ultimele luni”.


Zborurile pe ruta Cluj-Napoca - Frankfurt au fost inaugurate în octombrie 2017.

 monitorulcj.ro a cerut un punct de vedere și conducerii Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca și o va adăuga la momentul primirii


Update, ora 18:00:

În medie, 20 de aeronave ale grupului Lufthansa vor fi la sol în orice moment în 2024, deoarece sunt necesare inspecții ale motoarelor PW1100G-JM de la producătorul american Pratt & Whitney. Problema motoarelor la aeronavele Airbus 320 a fost confirmată și de directorul Aeroportului Cluj.


„Având în vedere problemele pe care le au cu motoarele Pratt & Whitney pentru Airbus 320 nu au suficientă capacitate pe tipul acesta de aeronave și din acest motiv s-au anulat zborurile spre Frankfurt, dar au crescut frecvențele pe München și va fi un avion mai mare.

Vom avea trei zboruri Cluj-München cu capacitate mai mare. Ne pare rău pentru eventuale neplăceri create pasagerilor care și-au cumpărat bilete, dar este o problemă pe plan mondial. Îi rugăm pe pasageri să verifice exact și să țină legătura cu compania aeriană. Toți pasagerii care și-au cumpărat bilete la Frankfurt după această perioadă vor fi redirecționați.
Sunt peste 1.200 de motoare pentru multe companii aeriene, și compania WizzAir este afectată. De asemenea All Nipon Airlines, compania japoneză  este nevoită să anuleze multe zboruri profitabile din cauza problemelor pe care ei le suspectează că ar fi de la fabricația motorului, iar verificarea unui motor durează aproximativ 170 de zile. Problema cu motoarele Pratt & Whitney pentru Airbus 320 se va finaliza doar în primăvara anului 2025”, a declarat pentru monitorulcj.ro directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo.

Zboruri spre Zurich de pe Aeroportul Cluj

Swiss International Air Lines, aflată sub conducerea companiei Lufthansa, va opera zboruri spre Zurich în fiecare zi de luni, joi și duminică de pe Aeroportul Cluj.

Potrivit reprezentanților Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, zborurile vor începe din 28 martie 2024.

Zurich este un oraș situat în nordul Elveției, considerat de mulți capitala financiară, economică, științifică și artistică a „Țării Cantoanelor”.

„De vizitat:
Muzeul Național Elvețian, care pastrează artefacte din preistorie sau Muzeul Artelor Frumoase, unde se pot admira colecții valoroase de artă;
Mănăstirea Grossmunster - a fost așezată în anul 1090, cea mai mare parte din catedrala fiind terminată pana în anul 1230. Biserica a fost închinată Sfinților Felix, Regula și Exuperantius, sfinți care au devenit și protectori ai orașului Zurich;
De încercat specialitatea culinară numită luxemburgerli - niște biscuiți, înveliți într-un aluat foarte pufos și au la mijloc o cremă ce poate fi de vanilie, ciocolată, caramel, lămâie, alune sau din alte bunătăți”, au transmis reprezentanții Aeroportului Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Aeroportul Cluj își consolidează poziția de lider între aeroporturile regionale și în 2023. Peste 3 milioane de pasageri au zburat spre și dinspre Cluj.

Timpi reduși de așteptare pe Aeroportul Cluj pentru cursele din interiorul Schengen! Director David Ciceo: „Sunt beneficii foarte mari pentru pasageri”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter