Actualitate

Premieră pentru Aeroportul Internaţional Cluj. Zboruri directe spre Frankfurt - FOTO

Pentru prima dată, pasagerii din Cluj vor putea zbua direct către cel mai mare hub Lufthansa, Frankfurt. O dată cu această rută, pasagerii din Cluj-Napoca vor avea acces la 174 de conexiuni către 71 de ţări. Preţurile încep de la 149 de euro pentru un zbor dus-întors la Frankfurt.

Avionul companiei Lufthansa a aterizat luni după amiaza pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj-Napoca, fiind întâmpinat cu tunuri de apă, dat fiind că este vorba de o premieră.

În cel de-al 50-lea an de prezenţă în România, Lufthansa a adăugat programului său de zboruri o rută nouă de pe aeroportul clujean. Pentru prima dată, compania va avea zboruri zilnice către Frankfurt din Cluj. Deja, oraşul de pe Someş e conectat cu Munchen.


Aceste noi zboruri vor avea orar zilnic şi vor fi operate cu o aeronavă Embraer 190 care le oferă pasagerilor 100 de locuri atât la clasa Business, cât şi la clasa Economy. Printr-un singur transfer la Frankfurt, clienţii din România pot alege din 174 de conexiuni cu 71 de ţări.

Directorul Aeroportului Internaţional Avram Iancu, David Ciceo, a spus că “este o zi importantă pentru Cluj”.


“Este o zi importantă pentru aeroport, pentru comunitatea clujeană, pentru Consiliul Judeţean Cluj, pentru aeroport, pentru toţi pasagerii. O destinaţie, un zbor foarte solicitat de către clujeni, de către toţi pasagerii din Transilvania. Iată că astăzi avem un zbor zilnic Cluj-Frankfurt. Consiliul Judeţean Cluj a susţinut mereu dezvoltarea aeroportului, consilierii judeţeni s-au implicat prin alocarea de fonduri.  Deschiderea zborurilor directe Lufthansa între Cluj-Napoca şi Frankfurt sunt o etapă importantă în dezvoltarea operaţiunilor de zbor ale companiei germane de pe aeroport, prezentă la Cluj încă din anul 2008. Zborurile zilnice spre Frankfurt vor permite pasagerilor care călătoresc din Statele Unite şi Canada să aibă o conexiune facilă spre Cluj-Napoca. Avem convingerea că acest nou zbor va deveni foarte popular printre preferinţele pasagerilor noştri, ceea ce va maximiza potenţialul turistic şi de business al întregii Transilvanii”, a declarat David Ciceo.

Prezent la eveniment, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a declarat că aeroportul este principala poartă de intrare a banilor în oraş.


“De fiecare dată când vin la aeroport, vin cu mare onoare. Aeroportul e principala poartă de intrare a banilor în municipiul Cluj-Napoca şi în judeţ. Această destinaţie e o oportunitate pentru noi. E un punct de conexiune foarte important. Doresc să felicit Consiliul Judeţean şi conducerea Aeroportului Internaţional. Totuşi, 2,8 milioane de pasageri este o cifră impresionantă, nu este uşor de atins şi vine cu foarte multe responsabilităţi şi multă muncă. Am convingerea că în următoarea perioadă veţi reuşi să menţineţi dezvoltarea aeroportului, pe un trend ascendent”, a spus Tarcea.

Reprezentanţii companiei spun că prin noul zbor, clujenii pot ajunge mai uşor în destinaţii intercontinentale, cum ar fi Cape Town, Bangkok, Buenos Aires, Singapore, Hong Kong, Rio de Janeiro.


„În acest an, Lufthansa îşi creşte numărul de conexiuni cu Germania la 7 rute şi aniversează 50 de ani de succes în România. Cluj-Napoca va fi conectat direct la cele mai mari hub-uri ale noastre, pasagerii din acest oraş având astfel acces la peste 200 de destinaţii din toată lumea şi putându-se bucura de o nouă experienţă de zbor lung-curier cu noile noastre aeronave Airbus A380 şi A350, precum şi un Boeing 747-8”, a declarat Antonio Tassone, general manager sales România în cadrul Lufthansa Group.

“Cu 9 ani în urmă, Lufthansa a deschis ruta Cluj-Munchen, care a avut de atunci un mare succes. În 2016, am avut în jur de 200.000 de pasageri care au călătorit în regiune. Ca urmare a cererii ridicate de zboruri către Germania şi în afara acesteia, suntem acum capabili să oferim pasagerilor noştri un nou zbor către cel mai mare hub Lufthansa, Frankfurt. Astăzi, suntem foarte încântaţi să inaugurăm zborul de la Cluj la Frankfurt. Având un zbor de două ore, pasagerii noştri pot ajunge cu uşurinţă în mai multe destinaţii intercontinentale, cum ar fi Cape Town, Bangkok, Buenos Aires, Singapore, Hong Kong, Rio de Janeiro”, a declarat Peter Pullem, director regional Lufthansa Group pentru Europa Centrală şi de Sud-Est.


Program de zbor

Cluj:18.40 – Frankfurt: 19.50

Frankfurt: 14.35 – Cluj: 17.40

Durata zborului va fi în medie de două ore, iar distanţa parcursă este de 1.173 de kilometri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter