Economie

Oficial! Rabla Local începe luni. 5.000 de rable nu vor mai circula pe drumurile din Cluj

Programul „Rabla local” va începe în Cluj, luni, 31 iulie, a anunțat primarul Emil Boc și ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Rable/ Foto: depositphotos.com Rable/ Foto: depositphotos.com

 

 


Programul Rabla local va începe luni, 31 iulie la ora 10:00, iar clujenii vor putea beneficia de 3.000 de lei pentru casarea rablelor.

 


Anunțul a fost făcut de primarul Emil Boc și ministrul Mediului, Mircea Fechet, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Primăria Cluj-Napoca.

„Vin și cu o veste bună. Luni, 31 iulie, la 10:00, deschidem programul mult așteptat Rabla Local. Este acel program prin care fiecare român cu o mașină mai veche de 15 ani, fără a fi obligat să achiziționeze un autoturism nou pentru că poate nu stă prea bine cu banii în acest moment, să poată casa mașina respectivă, să primească un voucher de 3.000 lei. Este bine de știut că suma respectivă de 3.000 lei se plătește cu un efort partajat între Ministerul Mediului și autoritatea publică locală, respectiv 2400 lei îi pune Ministerul Mediului și 600 lei îi pune Primăria. Este un program pentru care alocăm aproape un sfert de miliard de lei. Vom scoate 100.000 de rable de pe străzile României folosind și Rabla Local, care e complementar programului clasic Rabla și Rabla Plus pentru mașini electrice. Sunt deja 500 de primării înscrise în acest program, așa că mă aștept să fie un succes, la fel cum au fost de succes și alte programe, și românii să participe la acest program”, a declarat ministrul Mircea Fechet.


De asemenea, Emil Boc a adăugat că 5.000 de rable vor fi scoase din traficul Clujului.

Primele etape ale programului Rabla Local au fost demarate pe parcursul anului trecut, astfel încât casarea autovehiculelor uzate ar fi trebuit să înceapă în toamna lui 2022, dar a fost amânat pentru prima parte a lui 2023.


Inițial, programul a fost pilotat în județul Covasna, la Sfântul Gheorghe. 

Ulterior, derularea programului de casare a mașinilor uzate a fost extins la nivel național, iar finanțarea este asigurată de Administrația Fondului pentru Mediu, cu participarea primăriilor partenere. 


Știre în curs de actualizare

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Programul Rabla Local, lansat la Cluj. Ministrul Mediului: „În acest an vom elimina din trafic peste 200.000 de mașini poluatoare”

START pentru Rabla Clasic și Rabla Plus, vineri. Rabla Local, lansat în aprilie. Ce buget vor avea cele trei programe în 2023?

abonare newsletter