Economie

Cum ar fi dacă o comună din județul Cluj ar câștiga titlul de „destinația anului 2023”?

Comuna clujeană Săcuieu participă la competiția destinațiilor turistice din România, „destinația anului 2023”. Inclusă la categoria „Stațiuni turistice”, comuna Săcuieu este singura participantă, din zonă, în cadrul acestei competiții.

sursă foto Salvamont Vlădeasa Cluj sursă foto Salvamont Vlădeasa Cluj

 

„E o șansă în plus pentru a spori vizibilitatea acestei stațiuni turistice din județul Cluj! Reamintim, totodată, faptul că forul administrativ județean are intenția de a realiza în zona Săcuieu, în asociere cu Primăria Săcuieu, un proiect pentru amenajarea unui domeniu schiabil la Vlădeasa”, transmite Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Conform studiilor, terenul și clima permit realizarea la Vlădeasa a unui domeniu schiabil în care șase luni pe an iubitorii sporturilor de iarnă să beneficieze de zăpadă naturală, iar cu zăpadă artificială se poate ajunge chiar până la nouă luni. Este vorba despre versantul estic al muntelui Vlădeasa, la o altitudine cuprinsă între 1100 și 1700 de metri.

Comuna Săcuieu nu este mare, însă este plină de oameni cu valori și principii tradiționale, fiind legați de pământ, de animale și de tot ce ține de cultura românească tradițională. 


Puteți vota și susține comuna Săcuieu, gratuit, printr-un simplu vot aici.

Proiectul „Destinația Anului” are ca misiune susținerea comunităților locale „în efortul de afirmare a unor branduri turistice puternice, apreciate de publicul din România”, potrivit descrierii de pe site-ul propriu.


Comuna Săcuieu, stațiune turistică din 2022

Comuna Săcuieu devine un punct de referință pentru zona montană a județului Cluj. Atestată recent drept stațiune turistică de interes local, comuna Săcuieu are toate premisele să devină o atracție atât în regiune, cât și la nivel național. Satul Rogojel, unul dintre cele trei care alcătuiesc comuna, oferă peisaje ce se asemănă cu cele de pe cărțile poștale din Alpi.


Guvernul României a adoptat, la finalul anului 2022, hotărârea pentru aprobarea atestării unor localități sau părți din acestea ca stațiuni turistice de interes local. Astfel, comunele Beliș, Măguri Răcătău, Mărgău, Săcuieu și Valea Drăganului din județul Cluj sunt acum stațiuni turistice de interes local.

Va crește numărul de turiști, dar și cifra de afaceri

„Pe termen mediu şi lung, atestarea acestor localități ca stațiuni de interes local va crea un impact pozitiv prin creşterea circulaţiei turistice şi totodată a cifrei de afaceri a investitorilor din turism. Având în vedere efectul multiplicator al turismului ȋn sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcțiile, agricultura, artizanatul și comerțul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului în localităţile atestate ca staţiuni turistice vor genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică și creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii acestor zone”, conform Ministerului Turismului.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Drumul de acces spre Arborele de Sequoia din Săcuieu va fi modernizat! Copacul are peste 100 de ani și 40 m înălțime. FOTO

Încep lucrările de asfaltare pe drumul dintre Bologa și Săcuieu

Un nou centru de tineret în Arhiepiscopia Clujului, la Săcuieu

Ultimele Stiri
abonare newsletter