Economie

Statul român vrea să intre pe piața asigurărilor. O companie ar putea fi înfiinţată în 3 luni

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, înainte de şedinţa de Guvern, că susţine ca CEC sa intre pe piaţa asigurărilor. Acest lucru s-ar putea întâmpla în trei luni.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă,. Sursă foto Inquam Foto/Octav Ganea Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă,. Sursă foto Inquam Foto/Octav Ganea

 

După ședința de guvern, și purtătorul de cuvânt Dan Cărbunaru a declarat că există această dorință, ca statul român să intre pe piața asigurărilor prin CEC.


„Susţin ca CEC sa intre pe piaţa asigurărilor”, a spus premierul, arătând că sunt două posibilităţi, fie să înfiinţeze o companie nouă sau să preia de pe piaţă o companie. 

Premierul a precizat că cel mai devreme, această companie de asigurări a CEC ar putea fi înfiinţată în trei luni. Intenția guvernului ca CEC să intre pe piața asigurărilor vine după insolvența Euroins. 


Decizia ASF de retragere a autorizaţiei Euroins a fost publicată în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că, din acest moment, păgubiții și clienții Euroins pot depune cererile de despăgubire la Fondul de Garantare a Asiguraţilor. 

Plățile vor putea începe însă abia peste două luni. Clienții vor avea la dispoziție încă 3 luni de la declararea definitivă a falimentului, ca să depună cererile de despăgubire. Euroins are 2,8 de milioane de clienți. 


ASF a decis să ridice licenţa societăţii Euroins, cel mai mare asigurător RCA de pe piaţă, să ceară în instanţă falimentul companiei şi să numească FGA ca administrator temporar, în vederea conservării activului.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Primul lider PNL care îi cere demisia premierului Nicolae Ciucă. Alin Tișe, președintele CJ Cluj: „O să îi cer demisia până când va finanța fie Spitalul de Copii, fie Centrul de Transplant”

Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu românii din Franța: „Vă așteptăm acasă, am înțeles condițiile pe care trebuie să le îndeplinim”

De la 1 Ianuarie 2023, se elimină subvenția de 50 de bani pentru carburanți. Cum explică decizia premierul Nicolae Ciucă. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter