Actualitate

De la 1 Ianuarie 2023, se elimină subvenția de 50 de bani pentru carburanți. Cum explică decizia premierul Nicolae Ciucă. VIDEO

Guvernul nu a mai prelungit măsura compensării prețului la carburanți din ianuarie 2023. Cum explică Nicolae Ciucă această măsură?

Guvernul nu mai prelungește măsura compensării prețului la carburanți din ianuarie 2023/ Foto: pixabay.com Guvernul nu mai prelungește măsura compensării prețului la carburanți din ianuarie 2023/ Foto: pixabay.com

 

 


Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, că Guvernul nu mai prelungește măsura de compensare cu 50 de bani a preţului la carburant, dar vor fi fi pregătiți să o aplice din nou în cazul în care „preţurile vor avea o evoluţie care să depăşească puterea de cumpărare” a cetăţenilor.

 


„Trebuie să mă refer la compensarea preţului la carburanţi. Dacă iniţial măsura nu părea să fie una care să producă efecte, iată la sfârşitul anului putem să constatăm că a fost o măsură bună, preţul la carburant ajungând la un nivel de dinainte ca măsura să fi fost decisă la nivelul Guvernului. Şi trebuie să anunţăm că începând cu 1 ianuarie ea nu va mai funcţiona”, a afirmat Ciucă, înainte de şedinţa de Guvern.

El a adăugat că, în cazul în care este necesar, Executivul este pregătit să reintroducă această măsură.


„În schimb, este doar o măsură o decizie de suspendare, Guvernul fiind pregătit ca, în măsura în care preţurile vor avea o evoluţie care să depăşească puterea de cumpărare şi de susţinere la nivelul cetăţenilor, să o aplicăm din nou”, a precizat premierul.

CITEȘTE ȘI:

Au mai rămas 6 zile. Va fi sau nu prelungită compensarea prețului la carburați?

Nicolae Ciucă anunță o compensare de 50 de bani pe litru la carburanți. Măsura, valabilă 3 luni

abonare newsletter