Economie

Clujenii au reducere 50% la impozitul pe clădiri dacă își pun panouri fotovoltaice pe casă!

Primăria Cluj-Napoca a decis să ofere o reducere de 50% a impozitului pe clădiri dacă proprietarii de case își instalează panouri fotovoltaice.

Panouri solare. Sursă foto pixabay.com Panouri solare. Sursă foto pixabay.com

 

Impozitele, taxele locale și tarifele de parcare nu se vor majora în 2023. Acestea vor fi indexate cu rata inflației, fără a suferi majorări adiționale. Nivelul taxelor și impozitelor locale va fi majorat în 2023 doar cu rata inflației de 5,1%. Aceeași indexare este aplicată și în cazul tarifelor pentru parcare.


„Am ascultat cu atenție o propunere venită din partea grupului politic PNL și a grupului politic UDMR pe care eu o susțin, și anume de a acorda o reducere de 50% la impozitul pe clădiri pentru cei care își montează panouri fotovoltaice pe case în acest an, asta înseamnă că trebuie să fie o casă nouă fie o casă reabilitată conform prevederilor legale și să nu beneficieze și să nu fi beneficiat de sprijin din partea statului pentru montare de panouri fotovoltaice, mai sunt programe Casa Verde și alte forme de sprijin. Dacă n-a beneficiat de alte forme de sprijin, primăria îi acordă o scutire de 50%. Vine în continuarea politicii noastre de susține a dimensiunii verzi, nepoluante a orașului și care sunt convins că va face mult bine. Sper ca Ministerul Mediului să găsească soluțiile, inclusiv de finanțare, pentru montare de panouri fotovoltaice pe blocuri, să poată vinde energia pe care o produc acolo”, a spus primarul Emil Boc în ședința de Consiliu Local.

CITEȘTE ȘI:

Guvernul a publicat în Monitorul Oficial așa numita „taxă pe soare”, măsură cu impact asupra celor care au investit în panouri fotovoltaice

Clujul începe tranziția spre energie verde. Panouri fotovoltaice, la mai multe școli și clădiri publice

Creșterea eficienței energetice în clădirile municipale prin utilizarea de panouri fotovoltaice

Ultimele Stiri
abonare newsletter