Economie

Controale în locațiile vizitate de turiști în vacanța de iarnă, în zona Cluj-Băile Felix. Șef ANPC: „E un avertisment public”

Protecția Consumatorilor a „avertizat public” operatorii economici care nu-și respectă clienții în vacanța de iarnă. În locații vizate de turiști din zona Cluj-Băile Felix se vor efectua controale riguroase.

Iarna și-a intrat în drepturi în Mărișel, Cluj / Foto: Cabana Moților - Facebook Iarna și-a intrat în drepturi în Mărișel, Cluj / Foto: Cabana Moților - Facebook

 

 


Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) înfiinţează, începând din această săptămână, Comandamentul de iarnă care va acoperi zone destinate vacanţei de iarnă, locuri vizitate de turiști, din șase zone ale ţării.

 


Cele șase zone acoperite de Comandament sunt Cluj - Băile Felix, Valea Prahovei, Braşov, Bucovina, Maramureş, Băile Herculane - Rânca.

Șef ANPC: „Cumpăraţi produse de calitate, faceţi curăţenie!”

Potrivit șefului ANPC, Horia Constantinescu, comunicat transmis pentru a anunța comandamentul de iarnă trebuie să fie văzut ca un „avertisment public” de către operatorii economici care nu își tratează bine clienții.


El i-a îndrumat pe cei care au afaceri în locații turistice să își cumpere produse de calitate, să se ocupe de curățenie, să schimbe saltele și cearceafuri și să trateze „turiștii ca membrii ai familiei” lor, pentru a nu fi sancționați de Protecția Consumatorilor:

„De-a lungul anilor în care s-au desfăşurat comandamente, s-a creat falsa impresie că acestea trebuie să debuteze cu o perioadă de consiliere. Nimic mai fals! Înţeleg să consiliem şi să îndrumăm operatorii economici noi pe piaţă sau pe cei pe la care nu am mai trecut de-a lungul activităţii desfăşurate de aceştia. Acolo unde, în schimb, constatările ne vor arăta abateri de la bunul simţ comercial, se vor aplica sancţiuni în funcţie de gravitatea celor constatate. A nu-ţi respecta consumatorul ce îţi trece pragul pentru că invoci necunoaşterea legii nu poate fi o scuză şi nici o justificare.


Românii au ales alte destinaţii de vacanţă pentru că, în timp, serviciile puse pe piaţă de către unii dintre operatorii economici au lăsat sau lasă de dorit. Consider acest comunicat un avertisment transmis public. Cumpăraţi produse de calitate, faceţi curăţenie, înlocuiţi saltele şi cearceafuri, acolo unde este nevoie, şi trataţi turiştii ca pe membrii familiei voastre”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Verificările vor fi realizate de angajații ANPC, astfel încât, până pe data de 13 ianuarie 2023, perioada în care structura va fi activă, să poată fi monitorizate principalele zone vizate de turişti şi iubitorii sporturilor de iarnă, în perioada cea mai aglomerată din acest sezon.

CITEȘTE ȘI:

Șeful ANPC vrea interzicerea etichetelor nutri-score, care ne spun cât de sănătos e un produs: „Cei din nordul țării consumă slănină”

Vor fi făcute publice numele firmelor sancţionate, care pun în pericol sănătatea consumatorilor. Președinte ANPC: „Consumatorii au dreptul să ştie”

Ultimele Stiri
abonare newsletter