Economie

Emil Boc, despre „scorurile” din Târgul de Crăciun: „Sunt exact ca la Sibiu sau București. Nu putem stabili noi prețurile”

Primarul Emil Boc a explicat că prețurile de la Târgul de Crăciun din Cluj sunt la fel ca cele din Sibiu, București sau de la alte târguri din țară, după ce multă lume s-a plâns că sunt prețuri mari. Edilul a spus și că raportul dintre „cerere și ofertă se regăsește în teren”.

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca / Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca / Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Primarul Clujului, Emil Boc, a vorbit despre prețurile care se regăsesc la căsuțele de la Târgul de Crăciun, după ce foarte multă lume s-a plâns în mediul online din cauza lor, spunând că sunt „exagerate”.

 


Edilul a explicat că aceste prețuri sunt „exact ca la Sibiu, București sau alte târguri de Crăciun” și a precizat că acestea nu au nimic de a face cu taxa pe care vânzătorii trebuie să o plătească Primăriei pentru închirierea spațiului pe care și-au amplasat căsuțele:

„Eu am văzut niște analize în presă care arată că prețurile de la Cluj sunt exact ca prețurile de la Sibiu, de la București, de la alte târguri de Crăciun. Dacă au greșit ei greșesc și eu, pentru că în toate aceste locuri spațiul acesta public trebuie scos la concesiune. Este o taxă minimă prevăzută de Consiliul Local pentru ocuparea domeniului public și când scoți la concesiune bineînțeles că vine cineva și oferă un ban pe metru pătrat, care e minimul prevăzut de lege. De acolo încolo, noi nu avem altă treabă. Deci nu avem legături cu prețul de piață”, a explicat Emil Boc în cadrul unei emisiuni radio. 


„Doar competiția stabilește prețul corect”

Emil Boc a menționat că Primăria Cluj-Napoca nu are ce să facă în legătură cu prețurile de la Târgul de Crăciun și a spus că doar prin competiție se poate stabili prețul corect. Din acest motiv, Primăria încearcă să facă târguri și în alte zone din municipiu.

Totodată, primarul mai susține că „raportul dintre cerere și ofertă este cel care se regăsește în teren”, la târg:


„Pe de altă parte noi am acceptat și ne-am implicat să organizăm și alte târguri descentralizare, cum este în Iris. Facem un târg acolo. Și acolo lângă Polivalentă am aprobat să se organizeze. Să se descentralizeze, să fie competiție. Pentru că, până la urmă, în economia de piață doar competiția este cea care stabilește prețul corect. Dar noi nu putem fixa prețul nici la Sibiu, nici la București, nici la Cluj, ca de altfel nicăieri în Europa nu putem fixa prețurile care se desfășoară pe piață. Raportul dintre cerere și ofertă este acela care se regăsește în teren”, a mai spus Emil Boc.

Câteva prețuri de la Târgul de Crăciun din Cluj:


  • Un vin fiert costă circa 13 lei, iar ceaiul 9 lei. 
  • Prețul unui langoș variază de la 20 la 25 de lei.
  • Un meniu cu cinci sarmale este circa 25 de lei.
  • Un hot dog/sandwich, între 15 și 25 de lei.
  • Când vine vorba de mezeluri, prețurile variază: de la 30 de lei până la 90.
  • Clătitele au prețuri între 20 și 30 de lei.
  • O tură cu roata panoramică - 30 de lei.

CITEȘTE ȘI:

Cursă caritabilă de Crăciun, la Cluj-Napoca. Clujenii sunt invitați să-l „alerge pe Moș Crăciun”

Zeci de clujeni s-au strâns la Târgul de Crăciun din cartierul Iris. Concert de colinde și voie bună. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter