Economie

Chiria la apartamentele cu 3 camere din Cluj a scăzut, dar la garsoniere s-a scumpit. Vezi care sunt prețurile

În luna noiembrie, chiria la apartamentele cu 3 camere a scăzut în Cluj-Napoca față de luna anterioară, iar la garsoniere a crescut. Află care sunt prețurile medii pentru fiecare tip de apartament din municipiu.

Apartament mic / Foto: depositphotos.com Apartament mic / Foto: depositphotos.com

 

 


În Cluj-Napoca, un apartament de 3 camere se închiriază cu 650 de euro, cu 4% mai puțin față de luna trecută. Apartamentele cu 2 camere au o chirie medie de 500 de euro, cu 20% față de anul trecut și stagnând față de luna anterioară.

 


De asemenea, garsonierele, cu un preț de închiriere mediu de 326 de euro, au chirii mai scumpe cu 16% față de anul trecut și cu 2% comparativ cu luna anterioară.

În medie, chiriile au crescut cu 21% de la an la an și au scăzut cu 1% de la lună la lună.


Situația imobiliarelor, „atipică” pentru luna noiembrie la nivel național

Realizat de storia.ro, platforma de imobiliare, raportul lunar „Piața chiriilor azi” arată, în ediția din noiembrie, evoluția prețurilor comparativ cu luna anterioară, dar și cu aceeași lună a anului trecut. 

Raportul ia în considerare Top 10 orașe din România, cele mai active pe piața chiriilor, din perspectiva numărului de anunțuri publicate: București, Cluj-Napoca, Brașov, Constanța, Timișoara, Iași, Craiova, Sibiu, Oradea, Arad.


Conform raportului, statistica arată atipic pentru această perioadă a anului. Deși, pentru luna noiembrie, caracteristică este o stabilizare a prețurilor sau chiar înregistrarea unor ușoare scăderi, anul acesta, prețurile chiriilor au continuat să crească, în ciuda faptului că luna noiembrie se află în afara sezonalității pentru chirii, vârful tipic fiind în lunile august-septembrie.

Cele mai mari creșteri de la lună la lună (noiembrie 2022 vs. octombrie 2022) sunt înregistrate în Constanța, unde garsonierele sunt cu 11% mai scumpe, iar apartamentele de 3 camere, cu 10%. Garsonierele din Oradea au un preț cu 13% mai mare, iar la Iași cu  8%. În București, creșterea apare la apartamentele de 3 camere, cu 9%.


La capătul opus, se înregistrează scăderi de doar până la 4% la garsonierele din Timișoara și la apartamentele de 3 camere din Cluj-Napoca. 

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Chiriile cresc în 2023! Piața imobiliară, afectată de plafonarea prețurilor la energie și majorarea impozitului pe venit

Schimbare majoră pe piața imobiliară: Din 2023, proprietarii vor fi obligați să depună contractul de închiriere la ANAF, iar impozitul pe venituri se majorează cu aproape 70%

abonare newsletter