Economie

Chiriile din Cluj, într-o continuă CREȘTERE. Bună Ziua și zona Centrală, în topul zonelor cu cele mai scumpe chirii

Prețul chiriilor este într-o continuă creștere în Cluj-Napoca. Cele mai scumpe chirii în luna octombrie au fost în zona Centrală și cartierul Bună Ziua.

Prețul chiriilor este într-o continuă creștere în Cluj-Napoca/FOTO: depositphotos.com Prețul chiriilor este într-o continuă creștere în Cluj-Napoca/FOTO: depositphotos.com

 

 


Piața imobiliară din Cluj a înregistrat creșteri de la începutul anului, iar odată cu întoarcerea studenților au crescut și prețurile la chirii. Cele mai mari creșteri la sfârșitul lunii octombrie s-au înregistrat în cartierele Mărăști, Zorilor și zona Centrală.

 


Pe zona de chirii prețurile au înregistrat în luna octombrie 2022 la nivelul municipiului Cluj o creștere importantă cu +6,99, un apartament cu două camere ajungând la 459 de euro, arată specialiștii Blitz în imobiliare.

 


Potrivit specialiștilor în imobilizare, în acest moment ne mai aflăm în plin sezon al chiriilor, iar odată cu întoarcerea studenților, prețurile au explodat în cartierele de interes pentru aceștia, precum Florești, Mărăști, Gheorgheni, Buna Ziua și zona Centrală.

Cele mai scumpe chirii sunt în cartierele Bună Ziua și zona Centrală, unde prețul mediu pentru un apartament de două camere a ajuns la peste 620 euro/lună.


La polul opus se află comuna Florești, unde chiria medie este de 298 de euro, urmat de cartierul Mănăștur unde chiria medie se situează la 352 de euro.

Cele mai ieftine și cele mai scumpe cartiere din Cluj-Napoca

Potrivit indicelui Blitz, apartamentele din Cluj-Napoca s-au dat în chirie cu prețul mediu de 459 de euro/lună.


Chiriile în cartierele din Cluj-Napoca și Florești:

  • Florești, cu -4,79%, până la 298 euro
  • Mănăștur, +8,64%, până la 352  euro
  • Mărăști, cu +20,84%, până la valoarea de 458 euro
  • Grigorescu, cu +3,932%, până la 397 euro
  • Gheorgheni +5,62%, până la 470 euro
  • Zorilor, cu +23,54%, până la 572 euro
  • Bună Ziua, +8,28%, până la  628 euro
  • Central, cu +18,91%, până la 654 euro

Foto: depositphotos.com


 

CITEȘTE ȘI:

Schimbare majoră pe piața imobiliară: Din 2023, proprietarii vor fi obligați să depună contractul de închiriere la ANAF, iar impozitul pe venituri se majorează cu aproape 70%

Apartamentele din zona Centrală s-au vândut și cu 2.884 euro/mp. Unde sunt cele mai ieftine locuințe în Cluj?

Clujul continuă să deschidă clasamentul celor mai mari prețuri pentru locuințe, chiar dacă la nivel național ritmul ridicării de noi construcții scade

Ultimele Stiri
abonare newsletter