Economie

Prețul locuințelor a depășit la Cluj-Napoca 2.200 de euro pe metru pătrat! Mănăștur și Florești, cele mai căutate zone

După o scurtă perioadă de stagnare, piața imobiliară din Cluj-Napoca a început să crească. Un apartament din Orașul de pe Someș se vinde în medie cu 2.218 euro/mp.

După o scurtă perioadă de stagnare, piața imobiliară din Cluj-Napoca a început să crească. Florești, în topul preferințelor/ FOTO: Primăria Comunei Florești - Cluj/ Facebook După o scurtă perioadă de stagnare, piața imobiliară din Cluj-Napoca a început să crească. Florești, în topul preferințelor/ FOTO: Primăria Comunei Florești - Cluj/ Facebook

 

 


Conform statisticilor compariimobiliare.ro, prețul mediu de vânzare al apartamentelor în municipiul Cluj-Napoca a depășit 2.200 euro/mp în luna octombrie a acestui an. 

 


Prețul mediu al apartamentelor de vânzare din Cluj-Napoca, la final de octombrie s-a apreciat puțin în octombrie față de septembrie (2.218 față 2.178 euro/mp) și este cu 386 euro peste aceeași perioadă a anului trecut (1.832 euro/mp).

Cele mai căutate cartiere pentru apartamentele de vânzare în luna octombrie au fost Mănăștur și Florești.


Potrivit sursei citate, cele mai scumpe apartamente se află în zona Ultracentrală, unde prețul mediu pentru vânzarea de apartamente este de 3.196 euro/mp. 

Cele mai multe căutări, după numărul de camere, au fost în felul următor: apartamente cu 2 camere (52% din căutări), apartamente cu 3 camere (32% din căutări), apartamente cu o cameră (9% din căutări) și apartamente cu 4 camere (6% din căutări).


Cele mai căutate zone din Cluj-Napoca

Potrivit statisticilor, la sfârșitul lunii octombrie cele mai căutate zone din municipiul Cluj-Napoca au fost Mănăștur, zona Centrală, dar și Florești.

Florești rămâne în topul preferințelor datorită prețului mic de vânzare al apartamentelor, 1.495 de euro/mp.


Cele mai căutate zone din Cluj-Napoca și Florești:

  • Mănăștur - 10%
  • Florești - 10%
  • Central - 7%
  • Mărăști - 6%
  • Gheorgheni - 6%
  • Zorilor - 4%
  • Grigorescu - 2%
  • Între Lacuri - 2%
  • Bună Ziua - 2%
  • Iris - 1%
Prețul mediu de vânzare al apartamentelor din Cluj-Napoca la sfârșitul lunii octombrie/ FOTO: compariimobiliare.ro

CITEȘTE ȘI:

Cât de bine se câștigă în imobiliare? Salarii de până la 26.000 de lei. Cluj, între orașele cu cele mai multe locuri de muncă

Prețul unei garsoniere la Cluj-Napoca variază între 19.000 - 163.000 de euro. Care sunt cele mai ieftine zone?

Cluj-Napoca, inclus în topul orașelor cu cele mai accesibile apartamente din Europa

Ultimele Stiri
abonare newsletter