Economie

Cât câștigă în medie un asistent în vânzări? Cluj-Napoca, printre orașele cu cele mai multe locuri de muncă disponibile

Un angajat pe poziția de asistent în vânzări din România poate câștiga până la 800 de euro/lună. Cererea este mare în orașul Cluj-Napoca.

Un angajat pe poziția de asistent în vânzări din România poate câștiga până la 800 de euro/lună/ Foto: pixabay.com Un angajat pe poziția de asistent în vânzări din România poate câștiga până la 800 de euro/lună/ Foto: pixabay.com

 

 


Potrivit datelor platformei BestJobs, scriz zf.ro, un angajat pe poziţia de asistent în vânzări are un salariu care variază, în medie, între 600 şi 800 de euro net pe lună.

 


Acest loc de muncă este la mare căutare în România, mai ales în Cluj-Napoca, București, Ilfov și Mureș, fiind disponibile 1.485 de posturi.

Atribuţiile unui asistent de vânzări variază în funcţie de companie şi de tipul de comerciant din sectorul retail, dar, în general, jobul implică un nivel ridicat de interacţiune cu clienţii, astfel că abilităţile de comunicare şi relaţionare cu clienţii.


„Domeniul de vânzări continuă să aibă un deficit mare al forţei de muncă şi o ofertă largă de joburi. Atribuţiile unui asistent de vânzări variază în funcţie de companie şi de tipul de comerciant din sectorul retail, dar, în general, jobul implică un nivel ridicat de interacţiune cu clienţii, astfel că abilităţile de comunicare şi relaţionare cu clienţii sunt foarte importante. De asemenea, trebuie să fie o persoană calmă şi răbdătoare, mereu orientată spre atenuarea eventualelor conflicte”, spune Mihaela Dobre, sales manager în cadrul BestJobs, pentru sursa citată.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: abonament medical, tichete de masă şi traininguri de specialitate.


 

CITEȘTE ȘI:

Bucureştiul, Clujul şi Timişul angajează aproape 70% dintre IT-iştii din România

Clujul rămâne cel mai scump oraș din țară. Clujenii se orientează spre chiriile mai scumpe

abonare newsletter