Economie

Apartamente cu peste 30% mai scumpe în Cluj-Napoca decât acum 2 ani. Vezi cât costă în funcție de zonă

Aparamentele se vând în prezent cu peste 30% mai scumpe decât în urmă cu doi ani, în Cluj-Napoca. În zona centrală, prețurile pot să ajungă până la 2.700 euro/mp. Vezi ce prețuri sunt în alte zone din municipiu.

În Cluj-Napoca apartamentele sunt mai scumpe cu peste 30% decât acum 2 ani / Foto: depositphotos.com În Cluj-Napoca apartamentele sunt mai scumpe cu peste 30% decât acum 2 ani / Foto: depositphotos.com

 


În al doilea trimestru din 2022, prețurile apartamentelor s-au majorat în toate orașele monitorizate constant de Imobiliare.ro și Market 360.


 

În consonanță cu tendința consemnată la nivel național, variațiile de preț au fost, însă, semnificativ mai mari decât în anii precedenți, se arată într-un raport despre piața imobiliară rezidențială, în trimestrul II din 2022.


În Cluj-Napoca, orașul care se află de mulți ani înaintea Bucureștiului în clasamentul prețurilor medii la apartamente, așteptările vânzătorilor s-au majorat cu 7,2% în ultimele trei luni, până la o valoare de 2.400 de euro pe metru pătrat util (față de 2.240 euro pe metru pătrat util în trimestrul anterior).

Diferența de preț după un an se situează acum la 27% (comparativ cu aproximativ 21% în trimestrul anterior).


Apartamente mai scumpe cu 30% acum decât în urmă cu 2 ani

Cluj-Napoca este singurul mare centru regional al țării în care apartamentele sunt mai scumpe acum cu peste 30% decât în urmă cu doi ani.

O evoluție similară a înregistrat și Brașovul, spun experții în imobiliare:


„Ca și în primul trimestru al anului curent, în cel de-al doilea Brașovul s-a situat în topul clasamentului scumpirilor înregistrate în marile orașe ale țării. Aici, suma medie solicitată de către vânzătorii de apartamente s-a majorat cu 3,6% în decursul a trei luni, ajungând la o valoare de 1.550 de euro pe metru pătrat util (de la 1.500 de euro pe metru pătrat util). Diferența de preț la 12 luni se situează acum la 17,7% (comparativ cu aproximativ 18,9% în trimestrul anterior). Evoluția prețurilor la apartamentele din Brașov din ultimii doi ani este oarecum similară cu cea din Cluj-Napoca, înregistrându-se o creștere de 29,5%, comparativ cu al doilea trimestru din 2020”, se arată în raport.

Sursă: imobiliare.ro

Prețuri pe zone în Cluj-Napoca

Apartamentele scoase la vânzare în zona centrală și cea ultracentrală costă, în medie, 2.699 de euro pe metru pătrat util, după ce au consemnat un avans trimestrial de 2,6% și unul anual de 20%.


În arealul semicentral, o locuință la bloc are un preț mediu de listare de 2.520 euro pe metru pătrat (+4,7% la trei luni și, respectiv, +23,5% la 12 luni).

În cartierele mărginașe ale orașului, așteptările vânzătorilor se situează la 2.156 de euro pe metru pătrat util, în creștere cu 5,8% față de cele trei luni anterioare și, respectiv, cu 26,2% față de perioada similară din 2021.

Sursă: imobiliare.ro

De asemenea, interesul pentru cumpărarea de locuințe era, la începutul trimestrului II din 2022, mai scăzut decât în 2021, dar mai ridicat decât în 2020. Platforma imobiliare.ro înregistra 3.536 de potențiali cumpărători, față de aproximativ 5.832 în urmă cu un an și, respectiv 2.584 în urmă cu doi ani.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Tranzacțiile imobiliare au crescut la Cluj-Napoca, de la începutul anului. Peste 5.000 de apartamente și case au fost vândute

Chiriile din Cluj, într-o continuă CREȘTERE. 370 de euro/lună, prețul mediu pentru apartamentele cu două camere

Cu cât se vinde o casă „ecologică” în Cluj? Proiectanții promit cheltuieli MINIME la energie. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter