Economie

Chiriile din Cluj, într-o continuă CREȘTERE. 370 de euro/lună, prețul mediu pentru apartamentele cu două camere

Chiriile au crescut în Cluj-Napoca la începutul verii. Cele mai mari creșteri s-au înregistrat în cartierele Iris, Gheorgheni și zona Centrală.

Piața imobiliară din Cluj a înregistrat creșteri de la începutul anului, iar odată cu începutul verii a fost atins și vârful sezonului imobiliar/ Foto: Monitorul de Cluj Piața imobiliară din Cluj a înregistrat creșteri de la începutul anului, iar odată cu începutul verii a fost atins și vârful sezonului imobiliar/ Foto: Monitorul de Cluj

 

Piața imobiliară din Cluj a înregistrat creșteri de la începutul anului, iar odată cu începutul verii a fost atins și vârful sezonului imobiliar. 


 

Pe zona de chirii prețurile au înregistrat în luna iunie 2022 la nivelul municipiului Cluj o creștere importantă cu +6,02, un apartament cu două camere ajungând la 370 de euro, arată specialiștii Blitz în imobiliare.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Potrivit sursei citate, cele mai scumpe chirii sunt în cartierele Bună Ziua și Iris, unde prețul mediu pentru un apartament de două camere a ajuns la 450 euro/lună.

La polul opus se află comuna Florești, unde chiria medie este de 245 de euro, urmat de cartierul Dâmbul Rotund unde chiria medie se situează la 266 de euro.


Cele mai ieftine și cele mai scumpe cartiere din Cluj-Napoca

Pe segmentul de chirii, prețurile au înregistrat în luna iunie 2022 la nivelul municipiului Cluj o creștere importantă cu +6,02, indicele Blitz situându-se la valoarea de 370 de euro. Vezi în continuare evoluția pe cartiere:

  • Florești, cu -20,97%, până la 245 euro
  • Dâmbul Rotund, cu -6,34%, până la 266 euro
  • Mănăștur, cu +6,15%, până la 345 euro
  • Mărăști, cu +1,46%, până la valoarea de 347 euro
  • Gheorgheni +7,51%, până la 372 euro
  • Grigorescu, cu -3,11%, până la 374 euro
  • Zorilor, cu +4,46%, până la 398 euro 
  • Iris, cu +40,63%, până la 450 euro
  • Bună Ziua, -6,83%, până la 450 euro
  • Central, cu +10,02%, până la 461 euro

„Suntem în plin sezon de căutare a chiriilor, lucru care duce prețurile în general în sus. Trendul va continua spre toamnă, odată cu venirea studenților, stabilizându-se spre finalul anului. În plus, cererea va mai fi alimentată de perioada festivalurilor și evenimentelor, când se caută chirii pe termen scurt”, au transmis experții în imobiliare.


 

CITEȘTE ȘI:

Inflația a urcat la 15,1% în luna iunie! Facturile la gaze, cu 90% mai mari decât anul trecut

Cu cât se vinde un apartament în Cluj-Napoca? În unele cartiere prețurile au ajuns la peste 2.600 euro/mp

Florești, a doua cea mai bogată comună din România. Ce localitate e pe primul loc?

Ultimele Stiri
abonare newsletter