Economie

Firea susţine Cardul pentru familiile numeroase: reduceri la alimente, maşini, combustibil, educaţie

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, susţine Cardul pentru familiile numeroase, aşa acum există în multe state europene, în baza căruia acestea sa aibă mai multe beneficii: reduceri la alimente, maşini, combustibil, servicii bancare, educaţie, îmbrăcăminte şi încălţăminte, asigurări, turism, restaurante, servicii medicale.

Gabriela Firea. Sursa foto: depositphotos.com Gabriela Firea. Sursa foto: depositphotos.com

 

Firea s-a întâlnit cu reprezentanţii Asociaţiei Familiilor Numeroase (ASFANU) care promovează, susţine şi reprezintă interesele familiilor cu 3 sau mai mulţi copii.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

„Familiile numeroase, cu 3 sau mai mulţi copii, care muncesc şi îşi duc copiii la şcoală trebuie să simtă mai mult susţinerea statului. Ei sunt adevăraţii eroi ai acestor zile în care dificultăţile economice afectează din ce în ce mai multe familii. Motiv pentru care multe amână conceperea unui copil sau se limitează la unul, desi şi-ar dori mai mulţi. M-am bucurat să mă întâlnesc cu reprezentanţii Asociaţiei Familiilor Numeroase (ASFANU) care promovează, susţine şi reprezintă interesele familiilor cu 3 sau mai mulţi copii”, a scris Firea, miercuri, într-o postare pe Facebook.

Ministrul spune că a discutat despre implicarea Ministerului Familiei în iniţiative comune privind imaginea şi recunoaşterea familiei numeroase în societate, prin Legea familiilor numeroase, un Card pentru familiile numeroase, aşa acum există în multe state europene, în baza căruia aceste familii sa aibă beneficii: reduceri la alimente, maşini, combustibil, servicii bancare, educaţie, îmbrăcăminte şi încălţăminte, asigurări, turism, restaurante, servicii medicale.


Firea mai declară că a abordat şi problema sprijinului care poate fi acordat pentru susţinerea familiilor numeroase în cazul înscrierii la creşă, grădiniţă, activităţi extraşcolare.

„Există multe mame care sunt nevoite să renunţe la serviciu atunci când apar mai mulţi copii, pentru că nu-şi permit costurile unei educaţii timpurii sau copiii talentaţi în diferite domenii care nu-şi pot urma pasiunile din cauza costurilor ridicate în cazul familiilor numeroase. Provin dintr-o familie cu 4 copii şi ştiu cât de veselă este viaţa cu mai mulţi fraţi dar şi câte nevoi şi probleme apar, inevitabil. Părinţii sunt primii care se străduiesc ca viaţa copiilor lor să fie cât mai bună, dar şi autorităţile trebuie să se implice”, spune ea.


Potrivit Gabrielei Firea, „România trece de ani de zile printr-o criză demografică profundă”.

„Ca ministru al familiei, tineretului şi egalităţii de şanse militez pentru sprijinirea atât a familiilor tinere, care trebuie încurajate, cât şi a celor «cu state vechi». Fără familii sănătoase şi fericite, viitorul acestei ţări este în pericol. Conform unui studiu recent făcut de ASFANU, în 2021 erau 225 540 de familii numeroase în România, în creştere cu peste 15% faţa de 2020”, mai spune ministrul Familiei.

CITEȘTE ȘI:

REZULTATE EXIT-POLL alegeri locale 2020. Capitală: Nicușor Dan 47,2%, Gabriela Firea 39%

Cluj vs. București: Boc și Firea au inaugurat fiecare câte un bulevard. Cum arată cele două lucrări

Boc o compară pe Gabriela Firea cu Gheorghe Funar, fostul primar al Clujului

Ultimele Stiri
abonare newsletter