Actualitate

Cluj vs. București: Boc și Firea au inaugurat fiecare câte un bulevard. Cum arată cele două lucrări

Recent, atât primarul Clujului, Emil Boc, cât și primarul Capitalei, Gabriela Firea au inaugurat câte un proiect din oraș: strada Regele Ferdinand, respectiv șoseaua Fabrica de Glucoză.

Boc și Firea au inaugurat fiecare câte un bulevard. Cum arată cele două lucrări Boc și Firea au inaugurat fiecare câte un bulevard. Cum arată cele două lucrări

Diferențele dintre cele două lucrări au fost sesizate de locuitorii din cele două orașe. La București, șoseaua Fabrica de Glucoză din București are patru benzi, sensurile de mers fiind delimitate prin separatoare din beton. Trotuarele sunt inestetice și înguste, cu două-trei rânduri de borduri, și câteva alveole pentru copaci.

„De astăzi, pe Șoseaua Fabrica de Glucoză se circulă pe patru benzi, doua pentru fiecare sens de circulatie, între Șoseaua Petricani și strada Barbu Văcărescu. Această zonă intens circulată a pus ani de zile nervii șoferilor la grea încercare. Am găsit acest proiect, inițiat acum peste 6 ani, blocat și cu niște costuri uriașe. Am schimbat strategia și am făcut economii importante la buget. Am incheiat santierul intr-un an si 8 luni.


Acum avem o legătură modernă cu Autostrada A3, cu acces facil într-o zonă în plină dezvoltare. În ultimele zile a fost pus în funcțiune sistemul de semaforizare, sistemul de iluminat public modern și economic, au fost montate separatoare de sensuri și au fost realizate toate marcajele rutiere”, a scris Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, pe Facebook.

Strada Ferdinand, realizată pe bani europeni

La Cluj, strada Regele Ferdinand, modernizată cu fonduri europene, arată cu totul altfel.


„Pe str. Ferdinand, care anterior nu avea niciun copac, au fost plantați 51 arbori cu balot în cadrul procesului de reabilitare. Pentru aceștia a fost instalat un sistem de irigații automat, cu senzor de ploaie / umiditate.

12 stații electrice de încărcare pentru biciclete și trotinete sunt amplasate pe această arteră, din totalul de 23 stații pentru biciclete / trotinete și 8 stații de încărcare pentru mașini electrice din proiectul general.


De asemenea, proiectul general include și: primul stand pentru taxiuri electrice din Cluj-Napoca (va fi amplasat pe str. Tipografiei), sistem inteligent de management al traficului, respectiv sistem de iluminat public prin tehnologie LED”, a scris primarul Emil Boc pe Facebook.

CITEȘTE ȘI


Clujul de 5 STELE. Cum arată centrul orașului după modernizarea străzii Regele Ferdinand. FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter