Auto

ATENȚIE, șoferi! Un site neautorizat vinde roviniete cu 200% mai scumpe

CNAIR atrage atenția șoferilor că a apărut un nou site neautorizat care vinde roviniete cu 200% mai scumpe. Pentru o rovinietă valabilă 7 zile, pe acel site se cere suma de 9 euro.

Un site neautorizat vinde roviniete cu 200% mai scumpe / Foto: pixabay.com Un site neautorizat vinde roviniete cu 200% mai scumpe / Foto: pixabay.com

 

 


Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) avertizează şoferii care vor să achiziţioneze rovinieta că, în mediul online, a apărut un portal neautorizat pentru achiziţia acestui produs.

 


„CNAIR informează utilizatorii reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi din România că a constatat existenţa în mediul online a unui portal web care nu este autorizat în vederea încasării tarifului de utilizare (rovinieta), respectiv https://digitale-vignette-ro.online/ro. Astfel, rugăm utilizatorii să achite rovinieta doar pe portalul deţinut de către CNAIR, disponibil la adresa www.erovinieta.ro, sau la distribuitorii autorizaţi, ale căror puncte de distribuţie/portaluri web autorizate se regăsesc pe site-ul oficial al companiei la adresa http://www.cnadnr.ro/ro/puncte-de-distributie. CNAIR nu îşi asumă nicio responsabilitate cu privire la accesarea de către utilizatori, în vederea achitării rovinietei, a unor portaluri web neautorizate”, precizează sursa citată într-un comunicat de presă transmis luni.

CNAIR subliniază că, la achitarea unei roviniete pe site-ul digitalevignette-ro.online/ro, utilizatorii achită costuri suplimentare care ajung să fie în cuantum de aproape 200% faţă de preţul real al unei roviniete.


De exemplu, pentru o rovinietă cu valabilitate de 7 zile pentru o mașină, pe portalurile web autorizate de către CNAIR un utilizator achită echivalentul a 3 euro, reprezentând tariful stabilit de legislaţia în vigoare, în timp ce pe site-ul neautorizat suma achitată este de 8.90 euro, din care 5,90 euro reprezintă „Taxa de serviciu”.

CITEȘTE ȘI:

Senat: Șoferii de mopede și motociclete nu mai sunt obligați să aibă trusa de prim-ajutor la ei

Ce mașini și-au cumpărat românii în 2022? Dacia conduce detașat. Piața auto, în scădere!

Șoferii vor fi alertați prin e-mail când le expiră rovinieta. Amenda poate să ajungă la 24.000 lei pentru unii șoferi

abonare newsletter