Artă & Cultură

Biletele pentru TIFF 2022, puse în vânzare! Vezi programul complet al festivalului de film

Organizatorii TIFF au pus în vânzare toate biletele pentru ediția din 2022 a festivalului de film. Programul complet a fost anunțat.

Biletele pentru TIFF 2022, puse în vânzare / Foto: TIFF - Facebook Biletele pentru TIFF 2022, puse în vânzare / Foto: TIFF - Facebook

 

 


Au mai rămas doar 10 zile până la startul oficial al celei de-a 21-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, așa că așteptarea luat sfârșit!.

 


Programul complet al festivalului este disponibil în TIFF Official App și pe tiff.eventbook.ro. „Să-nceapă vânătoarea de filme și evenimente! Ne vedem la Cluj-Napoca, între 17 și 26 iunie!”, anunță organizatorii.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

De asemenea, organizatorii TIFF 2022 au pus în vânzare bilete și pentru două dintre cele mai apreciate evenimente incluse an de an în programul festivalului.


Secțiunea Film Food se întoarce cu trei experiențe cine-culinare senzaționale, iar la Vlaha, în Parcul de sculpturi Arkhai, cei de la TIFF ți-au pregătit o întâlnire muzicală specială cu Romulus Cipariu, un maestru al țambalului, care va concerta în seara proiecției Buena Vista Social Club.

Vezi AICI programul complet al TIFF 2022.


Bilete pentru Film Food și Vlaha

În secțiunea Film Food puteți achiziționa bilete pentru comedia romantică „Clubul de gătit”, urmată de o cină pregătită de chef Cezar Munteanu (vezi AICI), un documentar despre un festival israelian „Pâinea noastră”, urmat de o cină pregătită de un chef de origini israeliene (vezi AICI) sau filmul „Spirit nordic” despre reinterpretarea bucătăriei tradiționale locale din insulele Feroe, urmat de o cină pregătită de chef Sergiu Giulean (vezi AICI biletele).

Clubul de gătit / Foto: TIFF

Totodată, un one-man-show unic în lume, oferit de singurul interpret care-și acompaniază țambalul la voce, va transforma Parcul de sculpturi Arkhai într-un loc al magiei. Pornind de la folclorul românesc, trecând prin creații clasice și ajungând până la cele mai îndrăgite piese rock, muzica autentică, fascinantă și plină de temperament a artistului sibian Romulus Cipariu te va fermeca la Vlaha marți, pe 21 iunie, de la ora 20:30.

Recitalul susținut de maestrul țambalului va fi urmat de o proiecție specială a documentarului Buena Vista Social Club, nominalizat în 2000 la Premiile Oscar. Vezi AICI.

Foto: TIFF

Evenimente de neratat la TIFF 2022

Asigură-ți din timp locuri la prima proiecție din România a documentarului Citizen Ashe, incredibila poveste a tenismanului și activistului Arthur Ashe. Lider la Wimbledon, US Open şi Australian Open şi primul jucător de culoare selectat în echipa ce a reprezentat SUA la Cupa Davis, sportivul a militat pentru drepturile tuturor cetățenilor oprimați din întreaga lume, iar viața lui face subiectul producției semnate de regizorii Rex Miller și Sam Pollard.

La proiecția programată duminică, pe 19 iunie, de la ora 17:45, invitat special va fi nimeni altul decât Ilie Năstase, pezent la TIFF pentru prima vizionare cu public a unei versiuni work in progress a filmului Nasty, realizat de Tudor Giurgiu, Președintele festivalului, se arată într-un comunicat al festivalului. Vezi AICI.

Concertele și cine-concertele #TIFF2022

  • Cine-concert Nosferatu, cu participarea Operei Maghiare Cluj

 Sâmbătă, 18 iunie, ora 21:45 @ Castelul Bánffy - Bonțida

În 1922, un film a schimbat cinematografia și a definit genul horror. 100 de ani mai târziu, Festivalul Internațional de Film Transilvania îl readuce pe marele ecran, într-un cine-concert de excepție. O versiune restaurată a filmului NOSFERATU, capodopera legendarului regizor F.W. Murnau, va fi proiectată la Castelul Bánffy în cadrul #TIFF2022, coloana sonoră fiind asigurată live de artiștii Operei Maghiare Cluj.

  • Cine-concert Moonwalk One, acompaniat live de Invaders (Fr)

Marți, 21 iunie, ora 19:00 @ Casa de Cultură a Studenților

Realizat în 1969, Moonwalk One surprinde prima expediție a omului pe Lună, în timpul misiunii Apollo 11. Documentarul, regizat de Theo Kamecke, surprinde acest eveniment lunar așa cum a fost trăit la acea vreme, drept o aventură umană incredibilă. Muzica celor de la Invaders întărește dramatismul misiunii legendare, iar compoziția este nuanțată de Kraut și Space Rock, două stiluri muzicale apărute la sfârșitul anilor ’60 și inspirate din explorarea spațiului.

  •  Ucrainenii de la DakhaBrakha revin în concert la TIF

Joi, 23 iunie, ora 20:00 @ Iulius Parc Open Air

Fondată în 2004 la Kiev de regizorul de teatru avangardist Vladislav Troițki, DakhaBrakha își definește stilul ca fiind „haos etnic”/ „ethnic chaos”. Esența muzicii lor vine din folclorul ucrainean, căruia i se adaugă jazz-ul, trance-ul, ritmurile și instrumentele din culturi cu totul diferite – de la cea indiană, la cea arabă și africană. Rezultatul e un spectacol fascinant și original, care va putea fi urmărit la Cluj-Napoca, parte din inițiativa TIFF for Ukraine. Vezi AICI.

CITEȘTE ȘI:

Ukrainian Street Food Day la #TIFF2022: Chef Adi Hădean gătește alături de bucătari ucraineni

TIFF 2022 anunță actorii selectați în programul 10 pentru FILM

abonare newsletter