Artă & Cultură

Salonul de Iarnă al Medicilor, organizat în cadrul Zilelor UMF. 60 de medici își expun lucrările de artă la Bastionul Croitorilor

Salonul de Iarnă al Medicilor, organizat în cadrul Zilelor UMF, a ajuns la cea de-a 52-a ediție. 60 de medici își vor expune lucrările de artă la Turnul Croitorilor

Salonul de Iarnă al Medicilor, organizat în cadrul Zilelor UMF, se amenajează la Bastionul Croitorilor / Foto: Wikipedia - Bastionul Croitorilor din Cluj-Napoca Salonul de Iarnă al Medicilor, organizat în cadrul Zilelor UMF, se amenajează la Bastionul Croitorilor / Foto: Wikipedia - Bastionul Croitorilor din Cluj-Napoca

 

 


Luni, 5 decembrie 2022, la ora 13:00, va avea loc vernisajul Salonului de Iarnă al Medicilor, ajuns la cea de-a 52-a ediție. Lucrările de artă expuse la Centrul de Cultură Urbană Turnul Croitorilor, Str. Baba Novac nr. 35, vor putea fi admirate în perioada 5-18 decembrie 2022, între orele 9:00 - 17:00, intrarea fiind liberă.

Salonul de Iarnă al Medicilor, organizat în cadrul Zilelor UMF / Foto: UMF Cluj

Salonul de Iarnă al Medicilor este organizat în cadrul Zilelor UMF, de Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, Colegiul Medicilor Cluj și Colegiul Medicilor Stomatologi Cluj.


Având un număr dublu de participanți față de ultimele ediții, respectiv 60 de medici, expoziția va cuprinde o gamă variată de tehnici artistice, începând cu tradiționala tehnică în ulei și acril și până la acuarelă, pastel, colaj, artă digitală și artă fotografică.

Prima ediție a Salonului de Iarnă al Medicilor a avut loc în anul 1968, la Casa de Cultură a Studenților. Datorită numărului mare de participanți și a interesului tot mai crescut pentru acest eveniment cultural de tradiție al orașului Cluj-Napoca, cei trei organizatori au hotărât ca începând cu ediția următoare a Salonului, respectiv cea din 2023, evenimentul să fie găzduit de Muzeul de Artă Cluj-Napoca din Palatul Banffy, loc emblematic atât pentru istoria orașului nostru, cât și pentru tradiția Salonului.


Zilele Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, un eveniment cu tradiție, se desfășoară la fiecare final de an. Timp de o săptămână, se organizează o serie amplă de evenimente științifice, educaționale, sociale, culturale și artistice, la care este invitată să participe întreaga comunitate academică. În 2022, Zilele UMF au loc între 6 și 9 decembrie. Programul complet al manifestărilor poate fi accesat aici. 
 

CITEȘTE ȘI:

UMF Cluj oferă o șansă la studii medicale elevilor din mediul rural: „Pot îndrăzni să-și dorească să devină profesioniști ai sănătății!”

Infrastructura de cercetare în sănătate, nefolosită din cauza costurilor mari! UMF Cluj și MedFUTURE au găsit soluția pentru a fi utilizată la potențial maxim

Ultimele Stiri
abonare newsletter