Artă & Cultură

S-au deschis înscrierile de filme pentru TIFF 2023

TIFF - Festivalul Internațional de Film Transilvania anunță deschiderea înscrierilor de filme pentru cea de-a 22-a ediție!

TIFF va avea loc în luna iunie a anului 2023, timp de 10 zile / Foto: TIFF TIFF va avea loc în luna iunie a anului 2023, timp de 10 zile / Foto: TIFF

 

 


TIFF, ediția 22, va avea loc timp de 10 zile, în iunie 2023, la Cluj-Napoca.

 


Cineaștii pot înscrie filme în trei programe competiționale - „Competiția oficială, What's Up, Doc? și Zilele Filmului Românesc (scurt și lung-metraj) - și trei programe non-competiționale: „Lună Plină, Supernova și Fără limită”.

TIFF 2023. Bine de știut:

  • Competiția oficială este dedicată regizorilor aflați la primul sau al doilea lungmetraj de ficțiune, iar What's Up, Doc? regizorilor aflați la primul sau al doilea documentar.
  • Filmele înscrise în programele competiționale trebuie să fi fost produse (data premierei) după 1 mai 2022.
  • Filmele străine și românești înscrise în Competiția oficială și în competiția What's Up, Doc? trebuie să nu mai fi fost prezentate în România.
  • Premierele naționale au prioritate în Zilele Filmului Românesc.

Termen-limită: 1 februarie 2023.


TIFF 2023. Taxe de înscriere

Pentru toate filmele de lungmetraj internaționale, taxa de înscriere este 20 euro, în perioada 25 octombrie - 15 decembrie 2022 (early bird), și 40 de euro în perioada 16 decembrie - 1 februarie 2023.

Filmele românești sunt scutite de taxa de înscriere.


Regulamentul poate fi consultat aici: https://tiff.ro/regulament-tiff-2023

Înscrieri aici: https://vp.eventival.com/tiff/2023

CITEȘTE ȘI:

Proiecție specială de Halloween, de la TIFF: PostMortem, la Cinema Victoria

Ora de Cinema, la un liceu din Cluj-Napoca. TIFF lansează programul-pilot de Educație Cinematografică și Educație prin Film

abonare newsletter